Veter odpihnil drugo dirko na Grobniku

Včerajšnji praznik na Grobniku je pokvaril močan veter, ki je ponagajal organizatorjem in dirkačem. Kljub večkratnim poskusom žirije dirke, s prestavljanjem urnika dirk, so na koncu morali priznati premoč naravi in dirke odpovedati.

Kljub temu pa imamo veliko razlogov za veselje, saj je bila sobota v slovenskih barvah. Na jutranjih kvalifikacijah sta se izkazala Marko Jerman z najhitrejšim časom in posledično z prvim štartnim mestom in pa Janez Prosenik s tretjim. Naš drugi up, Igor Jerman je na kvalifikacijah grdo padel in se poškodoval. Vendar je kljub bolečinam stisnil zobe in štartal na dirki.

Na dirki je Marko odlično štartal, povedel v prvem ovinku, nato pa vodstva ni izpustil do konca dirke. Prav tako je dobro kazalo Janezu, kateremu pa je ponagajala tehnika in je moral žal odstopiti v prvem krogu. Igor je kljub poškodbi in z nekonkurenčnim motorjem končal na 5. mestu. Tik za njim na 6. mestu pa je končal Matej Kraljič v klasi Superstock 1000.

Zmaga Marka pa ni ostala osamljena, v klasi Superbike je tretje mesto osvojil Berto Camlek, tretji je bil Luka Dečko v Superstock 600, v najšibkejšem razredu do 125 kubičnih centimetrov pa je slovenski uspeh z drugim mestom dopolnil Gregor Likar.

Veliko smole pa je imela ekipa Remše Racing, saj sta na treningu grdo padla Janez Remše in Jamie Biggs, slednji jo je grdo skupil in si zlomil roko ramo in kolk, Janez pa jo je odnesel s samo nekaj praskami. Obema želimo čim hitrejše okrevanje in vrnitev na dirkaške steze

Avtor: Aleksander Jovič; Foto: Jože Bojec
Tagi