Veliki koncert ob materinskem dnevu “Pri naši mami” v čast Ansambla Mihe Dovžana

Tudi letošnji materinski dan bomo v Domžalah obeležili z velikim koncertom, ki bo poleg mamam posvečen tudi v čast Ansambla Mihe Dovžana, ki skozi vsa leta svojega delovanja sodi med najsvetlejše bisere domače glasbe, ki ste jih mnogi že odkrili, drugi pa jih zagotovo boste na letošnjem koncertu, ki so ga poimenovali »Pri naši mami«. Skrbno izbrani nastopajoči bodo skozi večer spet obudili večne melodije in se trudili, da bodo zvenele čimbolj pristno.

Radio in televizija Veseljak v sodelovanju z Občino Domžale pripravlja veliki koncert ob materinskem dnevu in v čast Ansamblu Mihe Dovžana, ki bo v Športni dvorani Domžale potekal v nedeljo, 17. marca 2019, s pričetkom ob 17. uri.

Na velikem koncertu »Pri naši mami« bodo večne melodije za vas obudili: izbrani citrarji Citrarskega društva Slovenije, Alpski kvintet, Trio Roberta Smolnikarja, Ansambel Banovšek, Mladi korenjaki, legendarna Avsenikova pevka, Joži Kališnik, Skupina Eros, Kvartet Svit z Marino, Kvartet Pušeljc, Klapa Skala …. in druga velika glasbena presenečenja. Koncert bosta povezovala Nina Cestnik Pavlič in Tony Carter. 


Vstopnice so že na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih, Petrolovih servisih in poslovalnicah Pošte Slovenije. Preko spleta jih že lahko naročite TUKAJ!

Cena vstopnice v predprodaji je 12€, na dan koncerta 17€.

Ansambel Mihe Dovžana

Ansambel Mihe Dovžana skozi vsa leta svojega delovanja sodi med najsvetlejše bisere domače glasbe, ki ste jih mnogi že odkrili, drugi pa jih zagotovo boste na koncertu, ki je pred nami.

Ansambel s svojo izvirnostjo predstavlja enega od glavnih stebrov domače glasbe, ki temelji na ljudskem melosu avtorske glasbe. To glasbo je ljudem na razumljiv način podajal instrumentalni trio s citrami in ubrano petje moškega vokalnega kvinteta, občasno tudi samo kvarteta, s pevko oz. ženskim vokalnim duetom. Lahko bi tudi rekli, da od vseh ansamblov domače glasbe prav Dovžanov zveni najbolj slovensko. Zven citer je namreč bil tisti, ki se je razlegal po domačih hišah še pred pojavom prve harmonike.

Citre izpod prstov Mihe Dovžana zvenijo izjemno milozvočno. Je tisti citrar, ki je temu instrumentu dal dušo in tisto pravo veljavo v slovenskem glasbenem prostoru. Organizatorji se veselijo velike verjetnosti, da ga boste v nedeljo, 17. marca po dolgem času spet lahko občudovali na odru in uživali v večno zeleni skladbi Cvetje v jeseni. Skrbno izbrani nastopajoči bodo skozi večer spet obudili večne melodije in se trudili, da bodo zvenele čimbolj pristno.

Miha Ulčar; Foto: Radio Veseljak

Komentarji uporabnikov
Tagi