Vadba za zdrav hrbet

Sedenje in pomanjkanje gibanja, čedalje bolj vpliva na zmanjšano kakovost življenja. Preveč sedimo in se premalo gibamo s tem škodujemo svojemu zdravju in to posledično vodi v razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni in nezmožnosti izvajanja določenih gibanj, ki se kažejo posledično v obliki bolečin pogosto v hrbtnem delu in sklepih.

Če vadimo redno to dokazano pozitivno deluje na človekovo zdravje, izboljša telesno zmožnost in psihološko zdravje. Posledično se veselimo boljšega spanca, počutja in izboljšamo svojo socialno vključenost.

Vadba za zdrav hrbet je sestavljena iz različnih gibalnih vaj, kjer je poudarek na moči, gibljivosti in stabilizaciji mišic trupa, mišic medeničnega obroča in ramenskega obroča.

VADBA ZA ZDRAV HRBET je projekt, ki je namenjen odraslim in starejšim ljudem obeh spolov, z različno stopnjo telesne pripravljenosti in športnimi predznanji in se odvija v vseh statističnih regijah. Projekt podpira Športna unija Slovenije in Fundacija za šport.

Udeležba na programu je brezplačna in vsem dostopna.

Sočasno je razpisan tudi program GIBALNE URICE, tako je obisk vadbe omogočen celotni družini.

VADBA ZA ZDRAV HRBET poteka vsak torek od 19. do 20. ure na lokaciji velikega parka Martin Krpan v Domžalah. (Za teniškimi igrišči oz. desno od bazena za stavbami). Naslov parkirišča je Kopališka 3, Domžale. Dobimo se pri tabli Martin Krpan v začetku parka.

V primeru dežja udeležence obvestimo sms, kje se vadba izvaja. Vadba bo potekala od julija do avgusta. Pogojeno z interesom skupine bodo omogočene dodatne vadbe in dogodki.

Prijave na aktivnost pričakujemo na info@sadmavrica.si

Potrebujemo podatke; IME IN PRIIMEK, LETNICA, TELEFON

Vsi udeleženci izpolnijo pristopno izjavo na licu mesta vključitve.

Za več informacij pokličete 031 314 870 ali pišite info@sadmavrica.si

PRIVOŠČITE SI DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA!

ŠAD Mavrica

 

Tagi