V Smučarsko skakalnem klubu Sam Ihan z ljubeznijo v zraku upihnili 70 svečk

Na skakalnicah v Ihanu je bilo v soboto, 8. septembra 2018, nadvse veselo in zabavno. Vsi zbrani so seveda v zraku čutili ljubezen, ki jo je tam možno čutiti že 70 let, saj  Smučarsko skakalni klub Sam Ihan v letošnjem letu praznuje ta častitljiv okrogli jubilej. Na praznovanju so se spomnili vseh zaslužnih članov kluba več generacij, ki so s svojim prostovoljnim delom, zanosom in ljubeznijo do smučarskih skokov, skrbeli za razvoj kluba in skakalnih objektov v Ihanu. Obenem je bilo praznovanje poklon najlepšemu športu na svetu. Smučarskim skokom.

Letos mineva 70 let od ustanovitve smučarsko skakalnega kluba v Ihanu, v katerem so se vsa ta leta kalili in razvijali številni mladi skakalci več generacij. Smučarsko skakalni klub Sam Ihan v poklon najlepšemu športu v soboto, 8. septembra 2018, na skakalnicah v Ihanu pripravil mnogo zabavnega in mnogo sproščenega. Osrednja prireditev, ki jo je vodila Taya Damjan, priznana radijska voditeljica, se je začela s tekmovanjem v smučarskih skokih za pionirke in pionirje ter nato nadaljevala z uradnim delom, na katerem je predsednica kluba Špela Rojc podelila zahvale vsem, ki skrbijo, da klub diha s polnimi pljuči. Med njimi je šla posebna zahvala nekdanjemu predsedniku Petru Korošcu, ki je dve desetletji uspešno vodil krmilo kluba.

Ob tem se je predsednica zahvalila tudi vsem, ki so pomagali pri pripravi te prireditve, ki jih je zaposlovala že od pomladi: »Ta dogodek ne bi uspel, če ne bi stopili skupaj vsi člani. Mnogo ur smo dali v to, mnogo ljubezni in spoštovanja, da ta dogodek stoji. Nobena stvar se ne bi zgodila, če bi to delal sam človek. V kolikor pa je ljubezni do sodelovanja veliko, pa lahko vsi skupaj delamo čudeže. Nikoli ne bi dočakali tako visokega jubileja, če ne bi bilo naših predhodnikov. Hvala vsem!«

Nekdanji dolgoletni predsednik kluba Peter Korošec z novo predsednico Špelo Rojc.

Prireditve se je udeležil tudi predsednik Ljubo Jasnič, predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije, ki je predsednici in klubu čestital za visok jubilej, izročil kipec zlatega bloškega smučarja. Čestitke klubu je izrekel tudi dolgoletni glavni pokrovitelj kluba Anton Sedeljšak iz podjetja Sam d.o.o.

Na dogodku so pripravili tudi razne delavnice za otroke, med njimi so se lahko preskusili na Mini Planici, manjkal pa seveda ni bogat srečelov. Za popestritev je poskrbel tudi frizer Gašper Kramar iz Hair City, saj je za namene prireditve skakalcem in trenerjem naredil nove pričeske. Na odru pred publiko pa je poskrbel za novi pričeski Jerneja Damjana in Tilena Bartola.

Gašper Kramar je poskrbel za novo pričesko Jerneja Damjana.

Takšen jubilej pa seveda ne sem mimo, da ne bi manjkala torta, na kateri so mlade smučarske skakalke skupaj s predsednico upihnile svečke. Za dodatno atrakcijo sta poskrbela nekdanja skakalca Milan Živič in Uroš Peterka, ki sta na ihanski skakalnici K20 skočila v tandemu. To je bil do sedaj sedmi izvedeni skok v tandemu.

Skok v tandemu sta izvedla Milan Živič in Uroš Peterka.

Vrhunec prireditve je bila dražba predmetov, ki so jih v ta namen izročili najboljši skakalci kluba Jernej Damjan, Tilen Bartol in Jure Šinkovec, ki so bili seveda prisotni tudi na prireditvi. Jernej Damjan je v namen dražbe izročil svojo startno številko s podpisom slovenskih smučarskih skakalcev na Olimpijskih igra 2018 v Pyeongchangu. Prav tako je izročil tudi svoje srečne smuči s podpisom. Tilen Bartol je podaril podpisano čelado, ki ga je spremljala na zadnjih Olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Jure Šinkovec pa je podaril podpisane smuči iz zgodovinske zmage v Oberstdorfu leta 2012. Na dražbi, vsi predmeti so dobili nove lastnike, so zbrali 860 evrov, ki jih bo klub namenil skakalcem, treningom in opremi, saj čutijo, da se trudijo z vsako kapljico potu.

Brez torte in pihanja svečk seveda ni šlo.

Program prireditve, ki so se je udeležili tudi številni nekdanji in sedanji skakalni asi, med njimi tudi Primož Peterka, je z glasbeno točko popestrila pevka Špela Sever, po zaključku uradnega dela pa je za pravo zabavo do jutranjih ur poskrbel nekdanji skakalec Dejan Žunić z bandom.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Tagi