V Pelikan baru na Homcu bo dišalo po odličnih tortah in sladicah

Na Homcu, vas je dobila ime po značilnem holmu ali homcu, ki se s svojo stožčasto obliko in prijazno cerkvijo na vrhu dviga iznad ravnine, je pred dvanajstimi leti svoj prostor v zavetju vašega okolja našel Pelikan. Tako se namreč imenuje prijeten gostinski lokal, kjer že vsa ta leta diši po odlični kavici, ki tja vsakodnevno privablja obiskovalce od blizu in daleč.

Da je svoj prostor pod soncem na Homcu dobil Pelikan bar, je glavni krivec sv. Valentin, saj je ravno na praznik zaljubljencev pred dvanajstimi leti tam prvič zadišalo po kavici in drugih napitkih. Prijeten ambient lokala, ki je opremljen v stilu, nudi pravo mero intimnosti, kjer lahko sami ali pa v družbi najdete svoj kotiček, kjer se lahko v miru prepustite razvajanju s kavico ali pa kakšnim drugim napitkom. V lepem vremenu se lahko prepustite razvajanju na pokritem letnem vrtu, iz kjer boste lahko občudovali znameniti homški hrib s cerkvico.

V Pelikan baru vas po novem čaka sladko razvajanje

Letos se bo sv. Valentin na praznik zaljubljencev ponovno ustavil na Homcu. Tokrat bo s seboj v Pelikan bar prinesel sladke dobrote, s katerimi se boste lahko razvajali. Pa ne samo takrat, saj bo valentinovo tisti dan, ko bodo razširili svojo ponudbo s tortami in sladicami. Tako v Pelikanu ne bo dišalo več samo po odlični kavici, ampak tudi po odličnih tortah in sladicah, ki vas bodo spravile v dobro voljo. Včasih si je treba življenje nekoliko posladkati, pa je svet veliko lepši.

Njihove sladice bodo pristne in okusne, saj jih bodo za njih pripravljali v slaščičarni Torte Bella iz Doba pri Domžalah. V ponudbi sladkih dobrot vas bodo za uvod čakale sadne in čokoladne torte, tiramisu, kremne rezine v lončkih, pop cakes ter še nekaj drugih slaščic. Svojo ponudbo bodo s časoma dopolnili in prilagodili željam njihovi strank. Se pravi, da bo lahko vsak našel nekaj sladkega zase. V kolikor si boste za svoje praznovanje ali kakšno drugo priložnost zaželeli torto po naročilu, boste naročilo in vašo željo lahko sporočili v Pelikan baru.

Jutro lahko pričnete z dišečo kavico

Že jutranjo kavico si lahko privoščite v prijetnem ambientu lokala ali pa v pokritem letnem vrtu ter prijazni postrežbi. Zagotavljamo vam, da vam bo njihova dišeča kavica znamke Don Cortez polepšala dan. Don Cortez koncept je ekskluziven izdelek znanega podjetja Caffé Carraro in je namenjen za ljubitelje pravega italijanskega espressa. Sodobna kavna mešanica je rezultat dolgoletnega dela in izkušenj italijanskih mojstrov kave. Zaradi prijetne arome, ki traja, je kava Don Cortez primerna za zaužitje ob kateremkoli času dneva – idealno tudi po odličnem obroku.

Poleg kavice si lahko privoščite skodelico čaja, vročo čokolado, kakav, osvežilne brezalkoholne pijače ali alkoholne pijače. Za potešitev svojega želodčka pa imajo na voljo toast, rogljiček z marmelado in palačinke s čokolado. Kot smo že omenili, bodo z valentinovim svojo ponudbo razširili še s sladicami in tortami. S prihodom toplejšega vremena, pa bo na voljo tudi sladoled, s katerim se boste lahko osvežili.

Ne smemo pozabiti omeniti, da je Pelikan bar prijazen družinam z majhnimi otroci, saj se tako v notranjosti lokala kot na letnem vrtu nahajajo otroška igrala, ki bodo zaposlila vaše malčke, vi pa se boste lahko v miru prepustili razvajanju z njihovo ponudbo.

Presenečenje za valentinovo

Na valentinovo – najbolj romantičen dan v letu lahko svojo drago/dragega presenetite s povabilom v Pelikan bar na torto ali kakšno drugo sladico. Ob tem vaju bo čakalo še presenečenje, saj vaju bodo brezplačno postregli s kozarcem penine, s katero bosta lahko nazdravila ob prazniku ljubezni.

Dober glas seže v deveto vas

Na koncu velja spomniti na star slovenski pregovor, ki pravi: »Dober glas seže v deveto vas.« Za Pelikan bar to vsekakor velja, saj je dober glas o njihovi odlični kavici, prijetnem ambientu ter prijazni postrežbi segel že daleč preko meja Homca. Njihove stalne stranke, ki se vedno znova rade vračajo k njim, prihajajo od blizu in daleč. Prepričani smo, da bo tudi glas o njihovi ponudbi slaščic in tort segel zelo daleč in prepričal marsikoga, da se bo podal k Pelikanu na Homec.

Pelikan bar ima svoja vrata odprta vsak dan in sicer od ponedeljka do sobote med 6. in 24. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 7.30 in 23. uro.

Za več informacij so vam na voljo na telefonski številki: 041 285 782, pišete pa jim lahko tudi na e-naslov pelikanbar28@gmail.com.

Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič, Torte Bella

Tagi