V Parku Martina Krpana postavili javne sanitarije

Ne dolgo nazaj smo na našem portalu objavili reportažo o novem domžalskem parku Martina Krpana, ki občankam in občanom ter tudi drugim obiskovalcem prinaša bioenergijsko učinkovit prostor za prijetno druženje in gibanje na prostem. V minulih dneh je park, ki se nahaja tik ob zeleni rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici, dobil tudi javne sanitarije in pitnik, kar so obiskovalci parka in rekreacijske osi močno pogrešali.

Park Martina Krpana vsebuje geomantsko zaokrožene poti, veliko kurišče s prostorom za sedenje v krogu, nove mlade hraste, umirjeno oblikovane klopi, pajkovo mrežo in nadstrešnico. V prihodnosti bodo park še nadgradili z nekaterimi zanimivimi stvarmi, in sicer v ravno pravšnji meri, da prostor ne bo prenasičen in da bo tako stik z naravo in samim seboj veliko bolj pristen. Prav tako bodo na veliki travnati površini, ki je odlična tudi za družinske piknike, ležanje na odejah, igranje frizbija in vseh vrst iger, v prihodnosti posadili še nekaj primernih dreves, ki bodo obiskovalcem parka v vročih poletnih dneh nudila senco.

Pred kratkim je park pridobil tudi sanitarije, ki jih ob rekreacijski poti ob Kamniški Bistrici primanjkuje. In ravno slednje so obiskovalci parka ter rekreacijske osi tudi najbolj pogrešali. Kar nekaj občank in občanov je takrat poleg navdušenja nad novim parkom, izpostavilo potrebo po sanitarijah ter tudi pitnikih za vodo.

Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale nam je povedal, da so se za tovrstno investicijo odločili na podlagi analize stanja ob rekreacijski osi in na podlagi informacij – potreb občank in občanov, uporabnikov rekreacijske poti ter Športnega parka Domžale po tovrstnem javnem objektu. Na zavodu so se lotili iskanja prijazne in primerne rešitve glede na lokacijo, kjer naj bi stali toaletni prostori, načrtovali objekt, pridobili ponudnika ter se lotili izvedbe. V bližini stoji tudi nov pitnik, za katerega so že pridobili ustrezno soglasje. Pitnik je že v uporabi, saj so ga pred dnevi priključili na javni vodovod.

Sanitarije v Parku Martina Krpana bodo na voljo vse leto. Obratovalni čas v poletnem obdobju (1.4. – 30.9.) bo med 6. in 22. uro, v zimskem obdobju (1.10. – 31.3.) pa med 7. in 20. uro.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Zavod za šport in rekreacijo Domžale

Tagi