V Ihanu gostili 4. gasilski kviz “Spojka”

PGD Ihan in Gasilska zveza Domžale sta v petek, 15. februarja 2019, gostila 4. gasilski kviz “Spojka”, ki poteka v organizaciji Regije Ljubljana I ter v sodelovanju z Regijo Ljubljana II, Regijo Ljubljana III, Regijo Gorenjska, Notranjsko regijo in VZV Varaždinske županje. Na letošnjem kvizu je sodelovalo 31 nastopajočih ekip iz omenjenih gasilskih regij, ki so na kvizu obnovili svoje gasilsko znanje, se naučili kaj novega ter se poveselili s kolegi.

Vsako ekipo so sestavljali po trije gasilci različne starosti in obeh spolov. Kviz je vseboval vprašanja brez praktičnih nalog, od sodelujočih pa zahteva znanje s tečaja za operativnega gasilca. Poleg miselnih izzivov, ki so udeležence čakali na kvizu, je bil dogodek tudi priložnost za druženje.

Zbrane tekmovalke in tekmovalce sta v uvodu pozdravila Franc Bradeško, predsednik Regije Ljubljana I in Slavko Jalovec, predsednik Regije Ljubljana III, ki sta se gostitelju kviza PGD Ihan in GZ Domžale zahvalila za gostoljubje, tekmovalcem pa sta želela čim več uspeha na kvizu ter prijetno druženje. Zbrane sta pozdravila tudi Sašo Žaljec, predsednik PGD Ihan in Marjeta Kristan, predsednica GZ Domžale. Vodja kviza je bil Klemen Zibelnik, program pa je vodila Marija Kunstelj.

Vprašanja so bila poučna, na koncu pa so zmagali najboljši, ki so tokrat prejeli tudi “spojka” pokale. Vseh 31 nastopajočih ekip je domov odneslo praktične nagrade. Na letošnjem kvizu sta sodelovali tudi dve ekipi iz PGD Dob in ena ekipa iz PGD Loka pri Mengšu.

  1. mesto PGD Notranje Gorice Plešivica
  2. mesto PGD Podpeč I
  3. mesto PGD Grosuplje I

Rezultati: Kviz spojka 2019

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi