V Dragomlju bo danes potekala večja gasilsko-reševalna vaja

Danes v popoldanskem času, okoli 18.00 ure bodo številne gasilske enote hitele v Dragomelj k Osnovni šoli.

Nič hudega se ne bo dogajalo v našem okolišu. Zvoki siren bodo tokrat predstavljali le uvod v praznik gasilcev na Pšati. Običaj je, da gasilci PGD Pšata – Dragomelj vsako leto pripravimo veliko medsektorsko vajo, katere se poleg sektorja Domžale-Trzin udeležijo tudi gasilci iz sosednjih društev ljubljanskega in dolskega sektorja. Našemu povabilu pa so se tudi letos odzvali člani pobratenega društva iz Malega Loga in prijatelji iz Korena nad Horjulom.

Poudarek letošnje vaje pri Osnovni šoli v Dragomlju, na kateri bo sodelovalo 14 gasilskih društev je poleg gašenja požara tudi tehnično reševanje in oskrba ponesrečencev.

Gasilsko reševalna vaja – Dragomelj 2019, bo potekala na OŠ Dragomelj. (Foto: domžalec.si)

Seveda pa je tak dogodek lepa priložnost, da se gasilci svoje veščine predstavijo tudi krajanom. Zato povabilo velja tudi vam, spoštovani sokrajani in občani.

Ocena in analiza vaje bo potekala pred gasilskim domom na Pšati, kjer se bo druženje z gasilci nadaljevalo s tradicionalno pšaško veselico. Letos bo za dobro voljo poskrbel ansambel Petra Finka, ob tem pa ne gre zamuditi tudi dobre in okusne postrežbe domačih gasilcev.

Ob prisrčnem povabilu na našo prireditev se ob tej priložnosti zahvaljujemo krajanom, prijateljem gasilcev, zasebnikom in delovnim organizacijam za dragoceno pomoč pri našem plemenitem poslanstvu.

Dobrodošli!

PGD Pšata – Dragomelj

 

Komentarji uporabnikov
Tagi