V Domžalah zmagal Toni Dragar!

Za nami je drugi krog lokalnih volitev, na katerih smo izbirali župana. Ob 19. uri so svoja vrata zaprla volišča, volilne komisije pa so takoj pričele s štetjem glasovnic, ki tokrat niso imele veliko dela, saj so volivci na voliščih prejeli samo eno glasovnico, na katerem sta bila navedena dva kandidata, odločiti pa so se morali za enega izmed njiju. S tem, ko so volilne komisije opravile svoje delo, pa je prišel tudi trenutek resnice za vse kandidate.

Po neuradnih podatkih so volivci v Domžalah nov štiriletni mandat zaupali Toniju Dragarju, saj je prejel 55,48% glasov, njegov protikandidat Metod Marčun pa je prejel 44,52% glasov. Volilna udeležba je bila 45,59%. Do spremembe je prišlo v Moravčah, saj je aktualnega župana Martina Rebolja, ki je prejel 48,86% glasov, premagal njegov protikandidat dr. Milan Balažic, ki je prejel 51,14% glasov. Volilna udeležba v Moravčah je bila 72,69%. Do spremembe je prišlo tudi v Lukovici, saj je aktualnega župana Mateja Kotnika premagala Olga Vrankar, ki je prejela 57,43 %, Matej Kotnik pa je prejel 42,57% glasov. Volilna udeležba v Lukovici je bila 65,12%

Zmagovalec drugega kroga volitev v občini Domžale, Toni Dragar, ob razglasitvi neuradnih rezultatov ni skrival zadovoljstva ob zmagi in da so mu volivci zaupali nov mandat. Za naš portal je povedal, da je bila zmaga prigarana in tudi pričakovana: “Zdi se mi, da sem bil sam proti vsem, da sem bil sam proti strankarskemu ustroju, skratka sam proti vsem. Samo moji zvesti člani LTD so bili z mano. To je tudi njihova zmaga, ne samo moja. Zelo sem vesel, da je tako. Verjamem, da bo ta ekipa še nadaljevala svoje dela, seveda pa jutri pride nov dan in potrebno bo sodelovati z vsemi. Upam, da bodo ponujeno roko sprejeli tudi ostali in da bomo skupaj delali za Domžale, za prostor zadovoljnih ljudi. Ne bo enostavno, ampak upam, da bo roka sprejeta. Sedaj je pa čas za praznovanje. Zahvala vsem, ki ste danes ponovno šli na volišče, zahvala vsem, ki ste obkrožili številko 1 in zahvala vsem, ki boste še naprej podpirali delo naše Liste LTD in vašega župana.”

Miha Ulčar; Foto: Volilni štab LTD

Tagi