V Domžalah razobesili transparent, ki močno razburja domoljubna čustva

V Domžalah se je pojavil reklamni transparent, ki je močno razburil številne občane, predvsem pa domoljube, saj se Slovenija na njem pojavlja pod hrvaško zastavo in grbom. Takšno napako si je privoščila agencija, ki na reklamnem transparentu ponuja ustanovitev podjetij v nekaterih evropskih državah, med drugim tudi v Slovenji, pod hrvaško zastavo.

Na Ljubljanski cesti 106 v Domžalah se je pojavil transparent, ki ga je nekdo namestil na ograjo tamkajšnje ploščadi. Reklamni transparent vabi k ustanovitvi podjetij v nekaterih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji, ki pa je označena z hrvaško zastavo in grbom. Če pustimo ob strani samo vsebino, ki jo na transparentu ponuja Agencija Spin, pa v oči bodeta hrvaška zastava in grb, ki so ju pri reklamiranju uporabili za Slovenijo. Seveda je to razburilo številne domoljube. Med naštetimi državami, kjer ta agencija ustanavlja podjetja, se Slovenija in Hrvaška nahajata ena poleg druge in obe državi z isto (hrvaško) zastavo in grbom. Si predstavljate, da bi se kaj takšnega pripetilo na hrvaškem, kjer bi hrvaško zastavo in grb zamenjali s slovenskim?

Občan, ki ga je omenjen transparent zelo razburil, sploh pa uporaba napačnega uradnega slovenskega simbola, nam je povedal, da ne razume, da se gredo nekateri v Sloveniji podjetništvo, ob tem pa bi radi še drugim pomagali pri ustanovitvi podjetij, pa niti ne poznajo kakšna sta zastava in grb naše države. Nekateri so poklicali tudi na telefonsko številko, ki je zapisana na transparentu, vendar je zvonilo v prazno. Tudi mi smo jih poskušali priklicati, vendar zaman.

Agencija Spin d.o.o.: “Prišlo je do neljube in nenamerne napake, ki smo jo že urgentno odpravili”

Na naš portal so se danes v ponedeljek, 25. februarja 2019, obrnili iz podjetja Agencija Spin d.o.o., ki z omenjenim transparentom oglašuje svoje storitve in nas obvestili, da se je pripetila neljuba in nenamerna napaka pri izdelavi omenjenega transparenta. Za napako se opravičujejo, obenem pa sporočajo, da so jo že urgentno popravili.

Agencija Spin d.o.o. je napako že urgentno odpravila.

“Ker se je to zgodilo v tiskarni, sami pa zadeve iz tiskarne do same aplikacije nismo videli, smo žal za neljubi dogodek izvedeli šele iz vašega medija oziroma od enega uporabnika spletnih socialnih omrežij. Omenjeno zastavo smo danes urgentno že popravili in prelepili, tako da sedaj več ne bi smel vzbujati takšne pozornosti oziroma polemike. Za neljubi dogodek se vsem občanom Domžal iskreno opravičujemo, naš namen v nobenem primeru ni bil razžalostiti koga, razburjati domoljubnih čustev, prav tako ne provocirati ali kaj podobnega. Žal se človeku ki dela, lahko tudi kdaj zgodi kaj takšnega, torej da kdaj tudi (po)greši in stori kakšno napako, bolj bistveno se mi zdi, da jo v takšnem primeru tudi čim hitreje popravi,« so še v opravičilu in obrazložitvi zapisali v podjetju Agencija Spin d.o.o.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralec, Agencija Spin d.o.o.

 

Tagi