V Domžalah obeležili 43. medobčinski praznik invalidov

Praznovanje pa je velik dan. Vsako praznovanje pa je poleg veselja tudi priložnost, da se ozremo po prehojeni poti, kajti življenje prinaša vesele in žalostne dni, izkušnje in tegobe, vzeti pa ga je potrebno takšnega, kot ga imamo in se iz njega čim več naučiti. Po prehojeni poti so se ozrli tudi na praznovanju 43. medobčinskega praznika invalidov občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, ki je potekalo v soboto, 29. septembra 2018, v Športni Dvorani Domžale. Praznovanje je bila tudi priložnost, da so zbrani prisluhnili drug drugemu ter se povesili ob kulturnem programu.

Za slovesen uvod v praznovanje 43. medobčinskega praznika invalidov, ki je potekalo v organizaciji Medobčinskega društva invalidov Domžale, je poskrbela Godba Domžale, ki je ob koračnici prikorakala v Športno dvorano Domžale, ki je bila kot po običaju polna, saj se praznovanja vsako leto radi udeležijo številni člani Medobčinskega društva Domžale. Kot gostje so se prireditve udeležili tudi Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, župan in podžupanja Občine Domžale Toni Dragar in mag. Renata Kosec, župan Občine Lukovica Matej Kotnik, podžupan Občine Mengeš Bogo Ropotar, podžupan Občine Moravče Stanislav Ravnikar ter še nekaj gostov iz Izole.

Predsednica MDI Domžale Vida Perme.

Predsednica Medobčinskega društva invalidov Domžale Vida Perne je v pozdravnem govoru povedala, da so najpomembnejši cilji društva ohranjanje psihofizičnih sposobnosti , pomoč invalidom, druženje, spodbujanje ustvarjalnosti in s tem integriranje invalidov v kulturno in družabno življenje: »Delovanje društva je neprecenljive vrednosti, saj invalidom med drugim omogoča navezovanje socialnih stikov preko različnih kulturnih in športnih srečanj …« V nadaljevanju se je predsednica zahvalila vsem prostovoljcem, ki s svojim nesebičnim in vztrajnim delom oblikujejo društvo ter so vedno pripravljeni pomagati in poskrbeti za invalide. Zahvalila se je tudi Občinam in donatorjem, ki jim s finančnimi sredstvi pomagajo pri uresničitvi njihovih programov.

V kulturnem programu, ki ga je povezoval Matej Primožič, so nastopili INCE Mengeš band Naša Hiša, Ženski pevski zbor Medobčinskega društva invalidov Domžale, pod vodstvom zborovodkinje Erike Rode in Nejca Lisjaka ter klaviaturista Luka Štiftarja, citrarka Tanja Zajc Zupan s pevko Tejo Saksida, Eva Černe, duet Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa, za dobro razpoloženje po uradnem delu prireditve pa je poskrbel ansambel Žibert.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi