V Domžalah gostili avstralsko reprezentanco v kickboxingu

Avstralska reprezentanca v kickboxingu se v te dni mudi na pripravah v Sloveniji. Da so si avstralski kickboxerji izbrali za priprave Slovenijo, je v prvi vrsti zaslužen domžalski kickboxer Marjan Bolhar, ki je lani v Avstraliji in letos na Novi Zelandiji sodeloval na Oceania kickboxing Campionships, kjer je obakrat osvojil šampionski pas. Nad domžalskim šampionom so bili avstralski kickboxerji izredno navdušeni, kar je posledično pripeljalo do tega, da so si letos za svoje priprave izbrali prav Slovenijo.

Da se bodo člani kickboxing reprezentance Avstralije v deželi pod Alpami počutili kar se da prijetno in da bodo obenem spoznali še nekaj lepot Slovenije, je poskrbel domžalski kicboxer Marjan Bolhar, ki jih med njihovem bivanjem pri nas tudi spremlja. Preden so se podali v Planico na priprave, so obiskali tudi domžalsko občino, kjer so si ogledali nekaj znamenitosti, predstavljena pa jim je bila tudi dediščina slamnikarstva, saj je Občina Domžale v Slamnikarskem muzeju za njih pripravila sprejem. Pri sprejemu v Slamnikarskem muzeju sta sodelovala služba za turizem Občine Domžale in Kulturni dom Franca Bernika.

V uvodu je zbrane avstralske športnike pozdravila podžupanja mag. Renata Kosec, ki jim je na kratko predstavila domžalsko občino, ogledali pa so si tudi turistično-predstavitveni film o občini Domžale. Ker so se športniki na sprejemu zbrali v domžalskem slamnikarskem hramu, so pobližje spoznali slamnikarstvo, za kar je poskrbela Ana Cajhen, ki jih je v nadaljevanju tudi popeljala skozi muzej. Da pa je bil ogled kar se da zanimiv, je poskrbela Milka Breznik, ki jim je pokazala postopek pletenja kit ter šivanja slamnikov. Avstralski športniki so bili nad ogledom in prikazom navdušeni.

Za dobro voljo in smeh je poskrbel slovenski igralec, režiser in producent Franci Kek, ki je v muzej med sprejemom in ogledom vstopil v policijski uniformi, s katero ga vidimo v njegovih skritih kamerah. Vsem zbranim je dejal, da jih je prišel oglobiti za nepravilno parkiranje avtomobilov pred muzejem. Seveda je bila to le šala, česar pa avstralski športniki v uvodu niso vedeli.

Za zaključek je sledila še skupna fotografija, nato so se avstralski športniki z Marjanom podali še v Hišo na travniku v Dob pri Domžalah, kjer so opravili trening, za zaključek dneva pa so si ogledali še PGD Dob ter Center za zaščito in reševanje Domžale, kjer je domžalski šampion zaposlen. Gostje so bili nad dnevom, ki so ga preživeli v domžalski občini več kot navdušeni in tudi hvaležni za nova spoznanja. Kot smo že omenili v uvodu ima avstralska reprezentanca priprave v Planici, kot trener tam sodeluje tudi Marjan, pomaga pa mu tudi Iztok Keše iz Krškega.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Marjan Bolhar; Video: Miro Pivar

Tagi