V centru Domžal s hitro akcijo počistili »mafijo«

Ker je vse skupaj postalo že moteče, obenem pa nič kaj prijazno za okolico, je vso stvar v roke vzela posebna enota Slovenskih železnic, ki je danes v dopoldanskih urah na železniški postaji v Domžalah hitro opravila svoje delo. Akcija v centru Domžal, ki je pritegnila pogled marsikaterega mimoidočega, je na koncu obrodila svoje sadove.

Ker je bilo stanje že nevzdržno in je obenem kazilo železniško postajo Domžale in okolico so uniformirani pripadniki posebne enote Slovenskih železnic danes dopoldan zavihali rokave in stvar vzeli v svoje roke. S specialno opremo, ki je edina primerna za takšne primere, so se lotili dela in odstranili vse neprimerne napise na pročelju stavbe železniške postaje, ki so jih tam pustili vandali. Del stavbe je dobil svež omet, za katerega upajo, da ga ne bodo ponovno popackali.

Na železniški postaji v Domžalah imajo tradicionalno največ dela z čiščenjem odpadkov in odstranjevanjem raznih nespodobnih grafitov – dela vandalov, ki na ta način izražajo svojo nestrpnost in sovražne vsebine. Omenjena lokacija je priljubljeno zbirališče mladih, sploh v večernih in nočnih urah. Če bi se samo zbirali na klepetu, bi bilo vse lepo in prav, tako pa tam počnejo marsikaj, obenem pa za seboj puščajo odpadke, ki jih veter odnaša po bližnji okolici in to kljub temu, da imajo na voljo več košev za odpadke. Marsikdo od njih na stebrih ali na pročelju stavbe pusti še svoj podpis. Le-ti pa so običajno sovražno nastrojeni in na zunaj kažejo podobo mladih, ki to počnejo. No, delavci Slovenskih železnic so danes očistili pročelje stavbe železniške postaje. Kako dolgo bo ostalo čisto, je pa drugo vprašanje.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi