V 42 dneh bo pretekel 42 maratonov. Na tekaškem zemljevidu tudi Dob pri Domžalah

25. avgusta 2018, se bo pričel velik športno – dobrodelni podvig, v okviru katerega bo tekač Bogomir Dolenc, v 42 zaporednih dneh odtekel 42 maratonskih razdalj, s ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze, obenem pa želi s projektom povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost. Enega izmed maratonov in sicer v sredo, 5. septembra 2018, bo pretekel tudi v Dobu pri Domžalah, na tekaški stezi Hiše na travniku.

Športno – dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh postaja največji tovrstni projekt v letu 2018 v Sloveniji, njega ambasador pa je tekač Bogomir Dolenc, ki z njim trenutno zbira finančna sredstva za Ustanovo Mali vitez. Maratone bo pretekel v 42 slovenskih krajih in na ta način tudi promoviral gibanje ter tekaške dogodke, na katerem ljudje tečejo in se družijo za dober cilj.

Dnevni tekaški dogodki so pripravljeni kot zaključene tekaške proge na atletskih stadionih ali v mestnih parkih oziroma v mestnih središčih ali na določenih lokalnih tekaških progah. Namen izvedbe dogodka je pripraviti krožno tekaško progo, kjer vsak udeleženec teče poljubno dolgo oziroma naredi poljubno število krogov. Na vsakem takšnem dnevnem tekaškem dogodku tekač Bogomir Dolenc teče toliko krogov, da odteče tek v dolžini 42,195 km. Cilj tekača bo odteči vse dnevne maratone v času 4:00:00.

Na vsakem dnevnem tekaškem dogodku bo pripravljen štartno-ciljni prostor, kjer se bo predstavljala ustanova Mali vitez s svojimi vitezi in pripravljen bo ostali športno-družabni program. Organizacija in priprava športno-družabnega programa je v domeni lokalnega organizatorja, saj želimo, da se preko projekta predstavijo lokalna športna društva, športniki in ostali, ki bi na kakršen koli način želeli sodelovati v projektu. Tako se bo na posameznih dogodkih odvijali različni programi, a vse v smislu športa, rekreacije in gibanja. Na mnogih lokacijah se bodo predstavljala tudi lokalna društva, ki bodo na tak način pristopila v športno-dobrodelni projekt

Projekt je med drugim namenjen tudi zbiranju denarnih sredstev za Ustanovo Mali vitez – fundaciji za pomoč otrokom in mladostnikom obolelim za rakom. Sredstva se zbirajo z denarnimi donacijami podjetij, sms sporočili in prostovoljnimi prispevki na dogodkih. Več o projektu si lahko preberete na povezavi tukaj.

12. maraton bo gostila Hiša na Travniku

Na zemljevidu tekaških dogodkov je tudi domžalska občina, natančneje tekaška proga Hiše na travniku, ki se nahaja v Dobu pri Domžalah. Maraton, ki bo potekal krožno (400 krogov), pa bo tekel v sredo, 6. septembra 2018, med 16. in 20. uro. Vsi, ki bodo želeli, se mu v tem času lahko pridružijo pri teku ali pa obhodijo kakšen krog. Organizatorji pripravljajo tudi spremljevalni program, na katerem se bodo predstavili mali vitezi, v zameno za prostovoljni prispevek, pa bodo na voljo njihovi izdelki, ki so jih izdelovali na delavnicah regionalnih skupin. Trenerji Hiše na travniku bodo predstavili različne vadbe, otroci se bodo lahko zabavali na napihljivih gradovih, trampolinih ter s poslikavo obrazov. Na prireditvi bodo prisotna tudi nekatera lokalna društva, med njimi je udeležbo že potrdila Godba Domžale, otroški zborček vrtca Urša in jamarji Društva Simon Robič Domžale. Seveda ste na dogodek lepo vabljeni tudi vi. S svojo udeležbo boste lahko podprli tekača, tako, da se mu boste za kakšen krog pridružili pri teku ali pa v neposredni bližini, kjer bo potekala spremljevalna prireditev.

Postanite podpornik projekta tudi vi!

S poslanim SMS sporočilom na številko 1919 in geslom VITEZ ali VITEZ5 donirate ustanovi Mali vitez 1 EUR ali 5 EUR ter s tem pomagate malim vitezom.

 MS-donacija je mogoča za uporabnike TELEKOM, A1, TELEMACH in T-2 mobilnega omrežja.

Miha Ulčar; Foto, video: Ustanova Mali vitez

Tagi