Ujeti pri delu: Tovornjakarji na Količevem kar sami odstranili cestno zaporo

O neupoštevanju popolne zapore ceste na Količevem, kjer potekajo investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu in kanalizaciji, smo na našem portalu že poročali. Številni vozniki kljub prometni signalizaciji o prepovedi vožnje, le-te ni upoštevala, zaradi tega je na kraju, tudi na pobudo tamkajšnjih stanovalcev, nadzor večkrat opravljala policija, izvajalci del pa so poskrbeli za dodatne označbe za obveščanje ter še za nekatere fizične ukrepe.

Žal pa tudi to ni zaleglo, saj mnogi vozniki prepovedi vožnje še naprej ne upoštevajo, med drugim tudi sami poskrbijo za odstranitev fizičnih preprek (ograje), kar si lahko ogledate tudi v zgornjem videu, ki nam ga je posredovala naša bralka.

V videu, ki je nastal danes zjutraj, lahko vidite, da so do gradbišča pripeljala tri tovorna vozila, dva voznika sta zapustila vozili ter sama fizično odstranila ograjo gradbišča, tovorna vozila pa so potem zapeljala čez gradbišče. Seveda so vožnji tovornjakarjev sledili še vozniki z osebnimi vozili. Na kraju so kmalu posredovali policisti, ki so zaprli promet skozi gradbišče, izvajalci del pa so nato po prihodu ponovno zaprli cesto.

Žal se nekaterim ne da dopovedati, da zapora ceste ne poteka samo zaradi lepšega, ampak zaradi investicijsko vzdrževalnih del. Obvoz poteka Bukovčevi ulici in je ustrezno označen. Zato velja spomniti na dosledno upoštevanje prometne signalizacije ter za strpnost.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: U. V.

Komentarji uporabnikov
Tagi