Turistično-predstavitveni film občine Domžale zmagal na mednarodnem festivalu

Turistično-predstavitveni film občine Domžale je 11. mednarodnem turističnem festivalu Silafest v Srbiji prejel nagrado »The Blue Danube« za najboljši kulturno-turistični film.

Minule dni je v Velikem Gradišću v Srbiji potekal 11. mednarodni festival turističnega in ekološkega filma Silafest, na katerem je s svojim turistično-predstavitvenem filmom, ki je luč sveta ugledal lansko leto, sodelovala tudi Občina Domžale.

Po besedah Mire Bečan, vodje Službe za turizem na Občini Domžale, ki se je v imenu Občine Domžale udeležila festivala, nam je povedala, da je bilo na sam festival prijavljenih 180 filmov, od tega jih je bilo 57 izbranih v finalni izbor, med katerimi je domžalski film prejel nagrado za najboljši kulturno-turistični film. Poleg projekcije filmov, ti so potekali v mestnem parku mesta Veliko Gradišće, ki se nahaja tik ob srbsko-romunski meji, pa so prijavitelji filmov na novinarski konferenci tudi predstavljali filme ter odgovarjali na vprašanja. Teh po njenih besedah ni manjkalo, saj jih je zanimalo vse od ideje, snemanja, proračuna … Filme je ocenjevala štiričlanska mednarodna komisija, ki je tudi odločila, da domžalski film prejme nagrado “The Blue Danube” za najboljši kulturno-turistični film.

“Nad osvojeno nagrado sem bila izredno vesela. Sama nagrada pa je priznanje, da smo naredili res dober film. Po mnenju žirije film vsebuje celovit preplet turizma, kulture in športa,” nam je še povedala Mira Bečan, ki je obenem dodala, da je bil obisk festivala tudi odlična priložnost za navezovanje stikov s srbskimi ter tudi drugimi predstavniki turističnih organizacij, ki so pokazali kar nekaj zanimanja za našo občino.

Občina Domžale je v sodelovanju z ekipo Produkcija Bakster pripravila in lanskega avgusta javnosti prvič predstavila turistično – predstavitveni film o domžalski občini. Film je bil posnet na več kot 60-ih lokacijah po naši občini in v katerem je nastopalo več kot 150 sodelujočih.

Miha Ulčar; Foto: Visit Domžale; Video: Visit Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi