Turistično-predstavitveni film o Domžalah na Zagreb Tourfilm Festivalu prejel posebno nagrado žirije

Objavljamo veselo novico, da je Turistično-predstavitveni film občine Domžale na mednarodnem turističnem festivalu v Zagrebu – Zagreb Tourfilm Festival prejel posebno nagrado žirije.

“To je film o občini Domžale, zgodba o čudovitih ljudeh, ki živijo v naši občini. Skupaj z občani, društvi in organizacijami smo dokazali, da samo skupaj lahko ustvarimo prostor zadovoljnih ljudi”, je povedala podžupanja mag. Renata Kosec na odru svečane podelitve nagrad za najboljši turistični film na Zagreb Tourfilm Festivalu, ki poteka pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvaške Kolinde Grabar-Kitarović. Ob tej priložnosti se podžupanja zahvaljuje vsem svojim sodelavcem, saj brez njih tako uspešnega projekta ne bi mogli izpeljati.

Na 8. festivalu turističnega filma Zagreb Tourfilm Festivalu, ki poteka od 9. do 11. oktobra, je bilo prijavljenih več kot 300 filmov (iz 41 držav), od tega jih je bilo 117 izbranih v finale.

Turistično-predstavitveni film o občini Domžale na Zagreb Tourfilm Festivalu.

Občina Domžale je v sodelovanju z ekipo Produkcija Bakster pripravila in lanskega avgusta javnosti prvič predstavila turistično – predstavitveni film o naši občini. Film je bil posnet na več kot 60-ih lokacijah po naši občini in v katerem je nastopalo več kot 150 nastopajočih.

V dobrem mesecu dni je to že druga nagrada, ki jo je Turistično-predstavitveni film o občini Domžale prejel na mednarodnih festivalih. V začetku meseca septembra je film na 11. mednarodnem turističnem festivalu Silafest v Srbiji film prejel nagrado “The Blue Danube” za najboljši kulturno-turistični film.

Miha Ulčar; Foto: Teja Hauptman

Tagi