Tradicionalni Ribiški piknik v Grobljah: “Leto se je tako hitro obrnilo, da so ribe komaj zrasle“

V Grobljah je danes dišalo po ribah in ribjih jedeh, saj je tam potekal tradicionalni Ribiški piknik, ki ga vsako leto ob koncu poletja organizira Turistično društvo Jarše-Rodica. Ribiški piknik, ki je tudi tokrat pred Kulturni dom Groblje privabil veliko število obiskovalcev, ki imajo radi ribe in ribje jedi, so po običaju popestrili s srečelovom in živo glasbo.

Predsednik Turističnega društva Jarše-Rodica Stane Cotman nam je v šali dejal, da se je leto tako hitro obrnilo, da so ribe komaj zrasle. Tudi tokrat so vsi člani turističnega društva zavihali rokave ter se lotili dela. Kot smo se lahko prepričali na lastne oči, so delali pridno, kot utečen stroj, zato ni bilo potrebno dolgo čakati na ribje specialitete in osvežilno pijačo.

Da jih ne bi presenetilo slabo vreme, so v ta namen postavili večji šotor, zato dodatnih skrbi z vremenom, ki je zdržalo tekom celotnega popoldneva, niso imeli. Obiskovalce je čakalo kosilo po zmernih cenah, na voljo pa so imeli postrvi, sardelice in kalamare s prilogami, kot so tržaška omaka, krompirjeva solata in ameriška solata. Za vse tiste, ki pa niso ljubitelji morskih dobrot, so bile na voljo pleskavice. Poskrbljeno je bilo tudi za sladokusce, saj so se po glavni jedi lahko posladkali s torto. To pa še ni bilo vse. Poleg odlične hrane je bil na voljo bogat srečelov, za živo glasbo pa so z dalmatinskimi melosi poskrbeli člani Vokalne skupine Adam Ravbar.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi