Tatovi otroke prikrajšali za igro: Iz Parka pod Močilnikom v Dobu ukradli gugalnico gnezdo

V Parku pod Močilnikom v Dobu imajo krajani na voljo tudi možnost rekreacije in igre na prostem, saj je Krajevna skupnost Dob v preteklih letih kupila in tam postavila kar nekaj športnih rekvizitov ter igral. Lani so tam postavili še gugalnico »gnezdo«, s katero so še posebej razveselili otroke. Očitno pa ta gugalnica ni bila všeč samo otrokom, saj jo vzela noč.

Nepridipravi so se morali minulo noč v parku Pod Močilnikom v Dobu zamuditi kar nekaj časa, predvsem pa so se kraje gugalnice »gnezda« lotili organizirano, saj so od nje ostali samo temelji in železni nosilci, na katerem so bili privijačeni nosilni stebri. Le-ti tudi niso bili tako majhni, zato so morali obenem poskrbeti še za ustrezen transport, da so vse skupaj odpeljali od tam.

S krajo gugalnice »gnezda« so nepridipravi za igro in veselje prikrajšali otroke ter razburili krajane in predstavnike krajevne skupnosti, saj nihče ni pričakoval, da je možno kaj takšnega. Običajno tatovom dišita denar in nakit, tokrat pa jim je zadišala gugalnica. S tem, da so se morali zelo potruditi, da so jo razstavili in odpeljali od tam. Po besedah predsednice Krajevne skupnosti Dob Marije Ravnikar so gugalnico v krajevni skupnosti lani kupili z lastnimi sredstvi, postavili pa so jo v Parku pod Močilnikom. Le-ta je dobro leto razveseljevala otroke, ki so bili nad njo navdušeni. Žal pa od današnjega dneva otroke ne bo več razveseljevala, saj so od nje ostali samo temelji in železni nosilci. Kraj tatvine so si ogledali tudi policisti PP Domžale.

Zaradi tatov v Parku pod Močilnikom sedaj zeva praznina.

Ker takšna gugalnica ni prav poceni, bo na prostoru kjer je stala, sedaj nekaj časa zevala praznina. Gugalnico je po vsej verjetnosti nekdo s pajdaši ukradel, da jo bo prodal naprej ali pa postavil doma. Zato se bo ta gugalnica v prihodnjih dneh pojavila nekje. Tisti otroci, ki jo bodo uporabljali, seveda ne bodo vedeli, da je ta gugalnice nekoč razveseljevala otroke nekje drugje in da jim je to veselje nekdo odvzel.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Krajevna skupnost Dob

 

Tagi