Svetovni dan turizma prinesel raznolike dogodke

Različni turistični ponudniki so na letošnji svetovni dan turizma, ki od leta 1980 poteka 27. septembra, pripravili raznoliko ponudbo. V Termah Snovik so pripravili Kneippov dan odprtih vrat, v Arboretumu Volčji Potok brezplačno vodenje po parku, predstavitev ponudbe je potekala tudi v Slovenia Eco Resortu, v Zdravilnem gaju Tunjice je bil cenejši obisk regeneracijske komore, v Pubu Pod skalo pa so na atraktiven način pripravljali gin tonike.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pa je organiziral brezplačno voden pohod na Stari grad, ki se ga je udeležilo okoli 30 posameznikov. Obiskovalci pohoda so se skupaj z izkušenim vodnikom Matejem Hribarjem odpravili od Glavnega trga na priljubljeno izletniško točko Stari grad. Med potjo so izvedeli veliko zanimivih dejstev o samem mestu Kamniku in njegovi okolici, na vrhu pa o Starem gradu ter okoliških gorah. Na sami izletniški točki pa je obiskovalce pričakala tudi manjša pogostitev, ki jo je pripravila ekipa Grajske terase.

27. september je bil za svetovni dan turizma razglašen 1980, predstavlja pa dan sprejema statuta UNWTO, pomeni pa tudi konec glavne turistične sezone na severni polobli in začetek na južni. Tema letošnjega svetovnega dne je Turizem in delovna mesta – boljša prihodnost za vse. Tema izpostavlja turizem kot pomembnega ustvarjalca delovnih mest ter njegov pomen in vlogo na področju spodbujanja enakosti in trajnostnega razvoja destinacij.

Avtor: Samo Trtnik/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik; Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Tagi