Študentje obramboslovja Fakultete za družbene vede spoznavali sistem zaščite in reševanje v občini Domžale

V četrtek, 28. novembra 2019, je štab Civilne zaščite občine Domžale gostil študente 3. letnika obramboslovja Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani. V okviru obiska so se mudili v Centru za zaščito in reševanje Domžale, kjer so jim člani štaba Civilne zaščite predstavili sistem zaščite in reševanja v občini Domžale in oceno ogroženosti, nato pa so se podali še k plezalni steni v središče Domžal, kjer so jim člani AO Planinskega društva Domžale demonstrirali reševanje iz višin.

V sklopu strokovne prakse so jim na Centru za zaščito in reševanje Domžale poveljnik CZ Marko Žagar, namestnik poveljnika CZ Peter Gubanc ter člana štaba CZ Janez Kosirnik ter mag. Renata Kosec predstavili oceno ogroženosti občine Domžale, sistem zaščite in reševanje ter njegovo delovanje, opis intervencije ob požaru na stolpnici Matije Tomca 2 v letu 2013 ter delovanje javnega zavoda Centra za zaščito in reševanje.

Po prestavitvi so si študentje ogledali še Center za zaščito in reševanje Domžale ter si na plezalni steni na Garažni hiši v Domžalah ogledali reševanje iz višin, ki so ga demonstrirali člani Alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale. Prav tako so jim predstavili tudi svoje delo in opremo.

Po besedah mag. Renate Kosec so bili študenti obramboslovja s predstavitvijo in prikazanim izredno zadovoljni. Po njenih besedah v domžalskem štabu Civilne zaščite tovrstne predstavitve radi izvajajo, saj na ta način predstavijo sistem zaščite in reševanja ter njegov pomen, pomen prostovoljstva ter dobrega sodelovanja ekip v sistemu zaščite in reševanja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Štab Civilne zaščite Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi