Srečanje Mednarodne zveze gorniškega filma

Festival gorniškega filma letos gosti tudi srečanje Mednarodne zveze gorniškega filma, ki je potekalo danes, 1. marca 2018, v sejni sobi Občine Domžale. Mednarodna zveza gorniškega filma, ki ima sedež v Torinu, združuje 24 gorniških festivalov iz 18 držav in petih celin, od leta 2010 je njen član tudi slovenski Festival gorniškega filma. Letošnjega srečanja z volitvami novega vodstva se bo udeležilo 15 predstavnikov festivalov iz Kanade, Južne Koreje, Nepala, Italije, Nemčije, Švice, Španije in Slovenije.

Uvodni pozdrav je pripadel domžalskemu županu Toniju Dragarju, ki je vse udeležence srečanja toplo sprejel in jim povedal, da je Občina Domžale vsakoletni ponosni soorganizator Gorniškega festivala ter da so v naši občini, ki je prostor zadovoljnih ljudi, še posebej dobrodošli.

petek, 2. marca 2018, ob 13. uri bodo v Literarnem klubu Lily Novi v Cankarjevem domu v Ljubljani razglašeni nagrajenci 12. festivala gorniškega filma. Mednarodna žirija, ki jo sestavljajo poljski režiser Paweł Wysoczański, programska vodja Festivala gorniškega filma v Južni Koreji Billy Choi in slovenski plezalec Andrej Grmovšek, bo podelila glavno nagrado mesta Domžale ter nagrade in pohvale po posameznih kategorijah filmov (alpinizem, plezanje, gore, šport in avantura ter gorska narava in kultura), posebno nagrado bo podelila tudi žirija RTV Slovenija, ki jo sestavljajo Aleša ValičAndrej Otovčevič in Goran Misir.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek

 

Tagi