Spoznajmo se, praznujmo skupaj – Lepa beseda je našla lepo mesto!

Prireditev »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, ki je v Češminovem parku v Domžalah potekala v sredo, 17. aprila 2019, je tudi letos postregla s presežki. Osrednje praznovanje praznika Občine Domžale, ki je postal tradicionalni medgeneracijski dogodek, je tudi letos k sodelovanju povabil rekordno število sodelujočih društev, šol, vrtcev in drugih, ki so se predstavljali v parku, na stojnicah in odru. To pa še ni vse. Dogodek je privabil tudi veliko število obiskovalcev vseh starosti, k čemu je pripomoglo lepo pomladno vreme, po drugi strani pa gre za dogodek, ki ima kaj za ponuditi, zato moraš biti enostavno tam.

Že sam naslov prireditve Spoznajmo se, praznujmo skupaj, pove, da gre za dogodek, na katerem lahko obiskovalci vidijo in slišijo iz prve roke, kaj vse se dogaja in kaj vse ljudje počnejo v občini Domžale. Ob tem pa se še lahko zabavajo in preizkušajo na najrazličnejših stojnicah – športnih, kulturnih, šolskih, vrtčevskih, zdravstvenih, reševalnih, gasilskih, smetarskih in tudi policijskih. Osrednji dogodek se je odvijal na glavnem odru, kjer je voditelj Trkaj poskrbel, da so obiskovalci pobližje spoznali sodelujoče na prireditvi. Ti so se predstavili z različnimi glasbenimi, plesnimi, športnimi in drugimi točkami.

Ko so na Občini Domžale pred leti pričeli s prireditvijo Spoznajmo se, praznujmo skupaj, so zasledovali cilj, da to postane vsakoletni medgeneracijski dogodek, s katerim želijo praznik Občine Domžale praznovati z našimi občankami in občani. Pri omenjenem dogodku gre za osrednjo prireditev v sklopu občinskega praznovanja, ko se v mesecu aprilu zvrstijo številni dogodki in prireditve. Takšne prireditve pa bogatijo družabno dogajanje in življenje v naši lokalni skupnosti. Da omenjena prireditev živi že vrsto let in da je vsako leto večja, pa je samo potrditev tega, da se v naši občini radi družimo in veliko ustvarjamo.

Na prireditvi, letos je potekal pod geslom »Lepa beseda lepo mesto najde«, se je letos predstavljalo kar 55 društev, organizacij, šol, vrtcev iz občine Domžale. Obiskovalci so lahko videli in slišali, kaj vse lahko počnejo v naši občini, ob tem pa so se lahko še zabavali in preizkušali na najrazličnejših stojnicah in poligonih. Tako so se lahko preizkusili v številnih športih,  od jahanja, plezanja, košarke, ameriškega nogometa, boksanja, teka, smučarskih skokov do šaha, se vključili v številne ustvarjalne in miselne delavnice, se posladkali s sladkimi dobrotami in še in še. Obiskovalci pa so lahko na velikem belem platnu zapisali tudi svoja sporočila, misli in želja.

Kot smo že omenili, je bilo na glavnem osrednjem odru poskrbljeno tudi za zabavni glasbeno-plesni program, ki ga je povezoval Trkaj in poskrbel, da so bili obiskovalci podrobno seznanjeni z nastopajočimi in dogajanjem na prizorišču. Vse zbrane sta pozdravila tudi župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec. Praznovanje 67. rojstnega dneva Občine Domžale so okronali tudi s slavnostno torto, ki sta jo skupaj s hroščkom Simonom in ob zvokih fanfar Godbe Domžale razrezala župan in podžupanja. S torto pa so se seveda nato posladkali vsi udeleženci prireditve.

Prireditev je uspela več kot odlično in je še enkrat dokaz, da znamo Domžalčanke in Domžalčani stopiti skupaj in se združiti, ko je zares potrebno.

Več fotoutrinkov s praznovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Tagi