ŠOK: Želel je vložiti kandidaturo za župana, pa je ostal pred zaprtimi vrati

Letošnja jesen bo še zelo vroča, saj bodo 18. novembra potekale redne volitve v občinske svete in redne volitve županov. Lokalne volitve so bile razpisane 13. julija, roki za volilna opravila pa so začeli teči 3. septembra, zato so nekateri neodvisni kandidati, ki bodo kandidirali s podporo volivk in volivcev že pohiteli z zbiranjem podpisov podpore. V Kamniku je zadostno število podpisov volivk in volivcev že zbral neodvisni kandidat Sandi Uršič, ki pa je včeraj v času uradnih ur s svojimi podpisi podpore neuspešno trkal na vrata kamniške občinske volilne komisije, ki očitno še ni pripravljena na letošnje lokalne volitve.

Ker je dosedanji kamniški župan Marjan Šarec pred poletjem sedel na premierski stol, se v Kamniku letos obeta silovit boj za županski stolček, za katerega se bodo potegovali številni kandidati, kar je že bolj ali manj znano. Med njimi je svojo kandidaturo, za katero je že zbral tudi dovolj podpisov volivk in volivcev, napovedal neodvisni kandidat Sandi Uršič, ki je včeraj skupaj s svojimi podporniki neuspešno potrkal na vrata kamniške občinske volilne komisije, kljub uradnim uram Občine Kamnik. Kandidaturo s podpisi bo ponovno poskušal vložiti jutri.

Spomnimo, mag. Matej Tonin, takratni predsednik državnega zbora Republike Slovenije, je 13. julija razpisal redne volitve v občinske svete in redne volitve županov, roki za volilna opravila pa so začeli teči na ponedeljek, 3. septembra. V volilnem štabu neodvisnega kandidata Sandija Uršiča pravijo, da si v Kamniku zakonodaje in razpisa volitev očitno še niso prebrali, saj jih je z včerajšnjim poskusom vložitve kandidature presenetil.

V volilnem štabu Sandija Uršiča menijo, da je takšno delovanje javne uprave nedopustno. Prav tako so prepričani, da so se v podobnih situacijah pred zaprtimi okenci znašli že številni občani Kamnika, zato jih vabijo, da jutri v sredo, 19. septembra 2018, skupaj preverijo, kaj se dogaja s kamniško občinsko volilno komisijo. Sandi Uršič bo jutri ob 8. uri ponovno poskušal vložiti kandidaturo za župana.

Kot smo že omenili, se letos v Kamniku obeta kar precejšnja gneča s kandidati, ki bodo naskakovali župansko funkcijo. Poleg Sandija Uršiča se omenjajo še Matej Slapar, Igor Žavbi, Dušan Papež, Matjaž Zorman … Kar se tiče Domžal, je zaenkrat potrjeno, da naj bi se za ponovni mandat potegoval aktualni župan Toni Dragar, o morebitnih drugih kandidatih pa nam zaenkrat še ni znano. Ravno tako naj bi se po naših informacijah v občinah Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče za župansko funkcijo ponovno potegovali vsi aktualni župani.

Miha Ulčar; Foto: Volilni štab Sandija Uršiča

Komentarji uporabnikov
Tagi