Slika nereda, ki so jo naredili nemarneži, ni ostala skrita otroškim očem

Današnja lepa in sončna nedelja je na plano zvabila mlado in staro, saj je takšen dan potrebno izkoristiti na polno, takšne idealne priložnosti pa nismo imeli že nekaj mesecev. Že v zgodnjih jutranjih urah so se na priljubljeno rekreacijsko os podali prvi rekreativci in sprehajalci, skozi dan pa se je njihova številka povečevala iz ure v uro. Lepa nedelja in prost dan sta dovoljevala sanje, jutri je namreč nov dan – ponedeljek. Kljub idealnemu dnevu pa vseeno ni ostal prezrt poseben pozdrav, ki so ga bili ob rekreacijski osi deležni rekreativci in sprehajalci.

Na našem portalu smo v preteklosti že večkrat pisali o neredu, ki ga na rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici za seboj puščajo nekateri posamezniki oziroma skupine. Ves ta nered kvari podobo lepega koščka narave, kamor vsakodnevno zaide veliko občanov in tudi drugih obiskovalcev. Večini rekreacijska pot predstavlja odlično priložnost za rekreacijo v naravi, nekaterim odmik iz vsakodnevnega vrveža, kjer si lahko v miru in naravi spočijejo svojo dušo, nekateri pa ta košček raja izkoristijo za druženje, saj se ob poti nahaja kar nekaj kotičkov z mizami in klopmi ter tudi piknik prostori. Seveda to ni nič narobe, edini problem je ta, da nekateri ne znajo pospraviti za seboj, kljub temu, da se koši za odpadke nahajajo v neposredni bližini teh lokacij. Morda so preblizu?

Našo bralko, ki se je danes dopoldan z družino s kolesi podali po rekreacijski poti, je tik pred otroškim igriščem pri Ten Tenu v Domžalah pričakala slika nereda, ki jo je po vsej verjetnosti minulo noč pustila druščina, ki je tam popivala. Bralko je zmotilo predvsem to, da se v času, ko se nekateri trudijo in skrbijo za čistejše okolje, vseeno tudi v Domžalah najdejo nemarneži, ki za seboj puščajo odpadke.

Takšna slika nereda, bralka nam je posredovala tudi fotografije, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji, se je nahajala tik ob otroškem igrišču, kamor so danes mnogi starši pripeljali svoje otroke, nered pa ni bil skrit njihovim očem. Po eni strani otroke v šolah in vrtcih, upamo da tudi doma, ozaveščamo o tem, da je potrebno odpadke pospravljati za seboj in čemu so namenjeni koši za odpadke, po drugi strani pa nekateri posamezniki s svojim neodgovornim ravnanjem »učijo« ravno obratno. Bralka nam je še povedala, da je čas, da se začne o tem javno govoriti, da bo morda komu le postalo jasno, da takšno ravnanje ni pravilno. Mi se strinjamo z njo. Upam da tudi vi?

Avtor: Miha Ulčar; Foto: bralka

Komentarji uporabnikov
Tagi