Skupaj so pomagali uresničevati sanje mladostnikom s posebnimi potrebami

V soboto, 9. februarja 2019, je v šolski telovadnici Zavoda Cirius Kamnik potekal že 10. tradicionalni dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami, z naslovom Uresničimo sanje. Letošnji jubilejni koncert, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je privabil veliko število obiskovalcev, saj so šolsko telovadnico napolnili do zadnjega kotička. Obenem so se povabilu odzvali tudi številni znani glasbeniki, ki so z nastopom obogatili prireditev in skupaj z obiskovalci pomagali uresničiti sanje mladostnikom s posebnimi potrebami.

Letos mineva že 10 let odkar so prvič organizirali dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami z naslovom »Uresničimo sanje.« Vsako leto so organizatorji pod vodstvom Simona Zormana poskušali s koncertom pomagati otrokom, da so se lahko udeležili tabora, v letošnjem jubilejnem 10. dobrodelnem koncertu, pa želijo z zbranimi sredstvi omogočiti osemnajstim mladostnikom s posebnimi potrebami vsaj daljši izlet. Želja se jim je uresničila, saj je dobrodelni koncert uspel v vseh pogledih, za kar so seveda poskrbeli nastopajoči in obiskovalci, ki so si vzeli čas in združeno uresničili sanje mladostnikom s posebnimi potrebami.

Poleg predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je bil častni pokrovitelj prireditve, sta se dogodka udeležila tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar in direktor Zavoda Cirius Kamnik Goran Pavlič. Na odru so se zvrstili številni znani glasbeniki: Elda Viler, Nace Junkar, Ivan Hudnik, Majda in Marjan Petan, Boris Kopitar, Uroš in Tjaša, skupina Zaka pa ne, skupina Flirrt in Karmen Kaan, Natalija Verboten, Dejan Vunjak, skupina Skater, glasbena skupina Imperij, Mengeška godba veteranov, Sam’s Fever ter skupina The Eccentrics z Anjo Pustak Lajovic. Zares velik aplavz in stoječo ovacijo, so poželi prav slednji, nad katerimi je bil zelo navdušen tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Mladostniki so vsem nastopajočim v zahvalo in za spomin izdelali in podarili darilca.

Kondrad Pižorn Kondi je iz rok organizatorjev in otrok prejel posebno presenečenje – torto.

»Ob tej priložnosti se vsem nastopajočim res iz vsega srca najlepše zahvaljujemo za polepšan večer. Prireditev je že 10. leto zapored povezoval Konrad Kondi Pižorn oziroma »drugi očka«, kot so ga otroci in mladostniki s posebnimi potrebami simbolično poimenovali. Seveda se mu za prav tako zahvaljujemo iz vsega srca. Tudi zanj smo pripravili presenečenje in sicer ročno izdelano torto s številko 10, ki je bila izdelana izpod rok gospe Natalije Cizerl. Neizmerno pa smo bili veseli tudi nabito polne telovadnice! Bil je res čaroben večer, poln prijetnih čustev in veselja, solz …,« je po v imenu organizatorjev dobrodelnega koncerta povedala Anja Pustak Lajovic.

Dobrodelni koncert so medijsko podprli: Radio 1, Radio Aktual, RTV Slovenija, oddaja Dobro jutro ter spletni portali Mediade, Aleteia Slovenija, Sijaj, Kamnik.info in domžalec.si. Pri tiskanju plakatov so jim na pomoč priskočili v podjetju BOLD – grafične storitve Kranj. Organizatorji se vsem zahvaljujejo iz srca: »Hvala vsem, ki ste pomagali in hvala, da vam je mar!«

Avtor: Miha Ulčar, Anja Pustak Lajovic; Foto: Organizator dobrodelnega koncerta

Tagi