“Skupaj gre lažje”

Samopomočna skupina za starše otrok s posebnimi potrebami

V Zavodu MIND že od septembra organiziramo srečanja skupine za starše otrok s posebnimi potrebami. Sprostilo se je nekaj mest, zato ponovno odpiramo možnost vključitve v skupino. Srečanja sofinancira Občina Domžale, zato so za udeležence s stalnim prebivališčem v domžalski občini le-ta brezplačna.

Glavni cilj skupine je podpora staršem otrok s posebnimi potrebami, ki se pri vzgoji vsakodnevno srečujejo z različnimi težavami in izzivi, tako doma, v šoli kot tudi v širši okolici (občutki nemoči, krivde, sramu, nerazumevanje družbe, … ).

Program temelji na aktivnem sodelovanju udeležencev – staršev. Tema oz. vsebina vsakokratnega srečanja temelji na vsebinah, ki jih predhodno predlagajo starši. Izhajamo torej iz njihovih konkretnih težav. Skupina staršem nudi varen prostor, kjer si ob strokovnem vodenju lahko delijo izkušnje, povratne informacije in nudijo medsebojno podporo. Preko dela v manjši skupini, ki temelji na načelu zaupnosti, starši s pogovorom, opazovanjem, refleksijo in ostalimi metodami lahko varno ozaveščajo lastno doživljanje, prepoznavajo svoje miselne strukture in vzorce reagiranja.

Srečanja potekajo ob sredah na 14 dni od 19.00 do 20.30 na eni izmed domžalskih osnovnih šol. Skupino vodiva socialni pedagoginji in edukantki psihoterapije transakcijske analize Tamara Gorenc in Sanja Klemenc. Obe zaposleni v osnovni šoli, z izkušnjami pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Naslednje srečanje bo v sredo, 12. februarja 2020. Prijave sprejemamo do 30. januarja 2020.

Za vse dodatne informacije smo na voljo preko elektronskega naslova: info@zavodmind.si ali na 040 212 792.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Zavod MIND

Tagi