Saj ni res, pa je: Prometna nesreča ju je zabavala

Prometna nesreča, pa naj bo le z materialno škodo, je po svoje šok za vse udeležence pa tudi opazovalce. Žal pa se ob takšnih dogodkih najdejo tudi posamezniki, ki prometno nesrečo obravnavajo kot zanimiv dogodek. V prevodu to pomeni, da se dogodku priključijo kot opazovalci, pogosto z različnimi komentarji, nekateri pa ob tem še celo ovirajo reševalce, gasilce in policiste.

Pojavljajo se tudi posamezniki, ki gredo pri tem še korak dlje, saj takšen dogodek izrabijo za to, da naredijo “zabavno” fotografijo, ki jo nato delijo na svojih družabnih omrežjih, seveda v pričakovanju, da bodo dobili čim več všečkov in lajkov. Takšen primer se je zgodil danes zjutraj na štajerski avtocesti za predorom Podmilj, kjer je trčilo šest osebnih vozil, štiri osebe pa so v nesreči utrpele poškodbe, o čemer smo na našem portalu danes že poročali.

Kot lahko vidite na fotografiji, je prometna nesreča dva moška očitno zabavala, saj se je eden z neprimerno pozo postavil pred reševalce, gasilce in policiste, drugi pa ga je fotografiral. Fotografiran moški je pri tem naredil zelo neprimerno pozo za takšne dogodke. Po vsej verjetnosti je fotografijo nato delil na družabnih omrežjih, kjer je svojim prijateljem sporočil, da je velik frajer. V resnici pa je s takšno pozo pokazal, da ima velike težave sam s seboj in z razumevanjem življenja. Večina ljudi se ob takšnih dogodkih zamisli, saj so prometne nesreče del našega avtomobilskega vsakdana. Splet okoliščin namreč lahko hitro pripelje do tega, da se ne moremo izogniti prometni nesreči.

Predvidevamo, da sta bila oba moška, ki sta se zabavala, tudi sama udeležena v tem naletu vozil. Po fotografiji sodeč sta jo odnesla dobro, žal ne štirje drugi udeleženci, ki so po podatkih policije utrpeli poškodbe. Očitno je bilo to zanju nepomembno, ampak je bila pomembno to, da sta ob tem dogodku lahko naredila zanju “zabavno” fotko, kar pa je seveda neprimerno. S tem sta pokazala tudi svoj odnos do ostalih udeležencev v tej prometni nesreči ter do vseh reševalcev, gasilcev in policistov, ki se ob takšnih dogodkih trudijo po svojih najboljših močeh pomagati ponesrečencem.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi