S tradicionalnim blagoslovom motorjev pri Vaških Boysih odprli motoristično sezono

Že petnajsto leto zapored je Moto klub Vaški Boysi iz Domžal pred novo motoristično sezono organiziral tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, da bi prevozili veliko srečnih kilometrov ter se varno vračali med svoje domače.

Motoristi iz vseh vetrov so se v nedeljo, 13. maja 2018, najprej zbrali na ploščadi pred cerkvijo Marijinega Vnebovzetja v Domžalah, v kateri je potekala sveta maša, ki jo je daroval mag. Klemen Svetelj. Motoristi in ostali zbrani, so pri maši prosili za varno pot na cestah, ne glede na prevozno sredstvo, ki ga uporabljajo.

Po maši se je preko sto motoristov odpeljalo do prostorov Vaških Boysev, ki se nahajajo ob skakalnicah pri v uvozu na avtocesto v Domžalah. Motoriste in njihova prevozna sredstva je blagoslovil nekdanji domžalski župnik Janez Šimenc, ki je tudi sam motorist, pot pa ga iz Kranjske Gore kjer službuje, velikokrat popelje v Domžale. Ob blagoslovu je dejal, da je prav, da se blagoslavljajo prevozna sredstva kot so motorji, saj se z blagoslovom zanje zahvaljujemo ter obenem Boga prosimo, da nas varuje na poti. Nato je motoristom zaželel, da bi bila, da bi bila njihova vožnja čim bolj varna in da bi bilo čim manj nesreč med motoristi.

Motoristi imajo  v posesti različne vrste in moči motorjev od različnih proizvajalcev iz celotnega sveta. Od tega je veliko športnih ter vse do potovalnih motorjev. Namen vsakoletnega srečanja in blagoslova je tudi v tem, da se voznike pred motoristično sezono osvešča v smeri večje varnosti na cestah.

Po blagoslovu je sledilo še druženje z živo glasbo in seveda srečolov, firbci pa smo si ogledali celo paleto razstavljenih motorjev različnih proizvajalcev in različnih moči. Dogodek je bil res prava paša za oči.

Več fotoutrinkov z blagoslova motorjev si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto; video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi