S spomladansko akcijo cvetja poskrbeli za lepše in bolj cvetoče mesto Domžale


»Potrudimo se skupaj za lep izgled naše Krajevne skupnosti Slavka Šlandra Domžale,« se je glasilo geslo akcije razdeljevanja cvetja, ki je za krajane te krajevne skupnosti potekala v petek, 11. maja 2018, med 16.00 in 19.00 uro v Češminovem parku. Krajevna skupnost Slavka Šlandra Domžale je na svoji redni seji Sveta tudi v letošnjem letu sprejela sklep, da bo organizirala spomladansko akcijo cvetja za lepše in bolj cvetoče mesto Domžale.

Akcija razdeljevanja cvetja je potekala v Češminovem parku v Domžalah, kjer je lahko vsako gospodinjstvo v krajevni skupnosti prejelo paket cvetja, v katerem je bilo 5 sadik balkonskega cvetja, ki jih je pripravilo Vrtnarstvo Tratnik iz Rodice. Krajani so iz rok predsednika KS Slavka Šlandra Marjana Ravnikarja in sodelavk brezplačno prejeli okrog 900 paketov z rožami. Skupno so razdelili 4.500 različnih rožic, ki bodo sedaj krasile balkone, okenske police in vrtove. Pozabili niso na Vrtec Urša, enoto Čebelica, enoto Bistra, enota Češmin, Osnovno šolo Domžale, OŠ Rodica, OŠ Roje, Srednjo šola Domžale, Dom upokojencev Domžale, Zdravstveni dom Domžale in Kinološko društvo Domžale in s tem poskrbeli za lepo urejeno okolico tudi v teh ustanovah.

Akcija je bila s strani krajanov zelo dobro sprejeta, množičen odziv in njihove pohvale pa pomenijo, da je bila akcija cvetja uspešna in da so tudi letos pripomogli k lepšemu videzu krajevne skupnosti in centra Domžal. Prav tako bodo na novo nasadili rože v cvetlična korita ob reki Kamniški Bistrici.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi