Razkrivamo: Trzinski trikotnik – območje, kjer se dogajajo nenavadne stvari

Večina od vas je zagotovo že slišala ali prebrala kaj o Bermudskemu trikotniku in podobnih trikotnikih oziroma določenih zemeljskih predelih, kjer so se ali pa se še dogajajo nenavadne oziroma skrivnostne stvari. Vse to že leta ljudem buri domišljijo, porajajo se različne teorije, ugibanja in podobno. Zagotovo pa niste vedeli, da takšen trikotnik, kjer se dogajajo skrivnostne stvari, obstaja tudi v Trzinu. Imenuje se Trzinski trikotnik.

Naš bralec nas je opozoril na nenavadne stvari, ki se dogajajo v delu trzinske obvoznice in sicer neposredno pred križiščem proti Mengšu in Domžalam. Nekaterim voznikom, ki se pripeljejo iz ljubljanske smeri, se med čakanjem na zeleno luč dogajajo nenavadne stvari. Med čakanjem se jim nenadoma odpre avtomobilska šipa, skozi njo pa na cesto poleti vse kar voznik ali pa njegovi sopotniki ne potrebujejo več v vozilu. V največ primerih iz avtomobila poletijo cigaretni ogorki, velikokrat pa se spraznijo celoti pepelniki. Zanimivo pri vsem tem je, da še nikoli ni bilo primera, da bi iz avtomobila nehote poletel kakšen mobilni telefon, denarnica ali pa kaj drugega. Običajno so to smeti, ki se jih nevestni vozniki med čakanjem na zeleno luč, znebijo na hiter način.

Bralec, ki nas je opozoril na nevestno ravnanje nekaterih voznikov, je danes na lastne oči videl nekega voznika, ki je skozi okno svojega avta spraznil pepelnik s cigaretnimi ogorki. Bralec pravi, da je sam sicer nekadilec, ne motijo pa ga kadilci, temveč ga motijo takšni »packi«, ki s takšnim ravnanjem svinjajo naše prelepo pokrajino. Ker je bil ravno priča »zločinu«, je pogledal še malo okolico in kaj hitro ga je zabolelo srce, saj je cesta v tistem delu zaradi cigaretnih ogorkov in drugih smeti podobna kakšnemu smetišču. Pri tem se tudi sprašuje, kako v občini Trzin, ki se ponaša z naslovom najbolj razvite občine v Sloveniji, skrbijo za red in čistočo na območju njihove občine. Po njegovih besedah, v tisti del že dolgo ni pripeljalo kakšno čistilno vozilo oziroma tam že dolgo ni »pela« nobena metla.

(Foto: bralec)

Takšnih packov, ki iz svojih vozil v naravo mečejo odpadke, je v naši sredi izredno veliko, saj ob cestah leži marsikaj, sploh v bližini restavracij s hitro prehrano. Po končanem obedu, ki ga izvedejo med vožnjo, je obred običajno takšen, da embalaža poleti iz vozila. Kaj takrat razmišljajo nevestni posamezniki, ki na takšen način onesnažujejo okolico, ne vemo. Gotovo ne razmišljajo nič. Če bi namreč razmišljali, potem tega ne bi počeli. Vsako gospodinjstvo ima doma zabojnike za odpadke in prav nič se ne zamudiš, če odpadke, ki so se ti nabrali v vozilu, sprazniš, ko parkiraš vozilo. Žal je to za nekatere izredno pretežko oziroma preveč inteligentno opravilo. Najlažje je pritisniti na gumb, da se ti odpre šipa na avtu in …

Miha Ulčar; Foto: Google, bralec

Komentarji uporabnikov
Tagi