Razglasitev nagrajencev Domžalec izzivov

Zeleni dan v Domžalah

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki je letos potekal pod geslom »Udoben javni prostor za vse«, je v petek, 20. septembra 2024, središče Domžal za en dan zaživelo v drugačni podobi. Ljubljanska cesta je bila zaprta za promet in preoblikovana v prijeten javni prostor, poln zanimivih dejavnosti, delavnic in zabavnih vsebin.

Na stojnici našega spletnega portala Domžalec.si je bil med najbolj priljubljenimi izzivi prav kolesarski, v katerem so se pomerili tako otroci kot odrasli. Tekmovalci so se trudili doseči najboljše rezultate v več kategorijah, ki so merile moč, razdaljo, število obratov pedal in porabo kalorij.

Kolesarski izziv

Rezultati kolesarskega izziva (30-sekundna vožnja):

  1. Največja moč (MAX WATT):
    Zmagovalec: Dejan Podjed z impresivnimi 844 watti (najnižja izmerjena vrednost je bila 22 wattov).
    Skupaj so tekmovalci ustvarili kar 11.772 wattov energije!
  2. Povprečna razdalja:
    Zmagovalec: Domen Jovič s prevoženimi 200 m, kar je bil najboljši približek povprečni razdalji (maksimalna dosežena razdalja je bila 400 m, minimalna pa 100 m).
  3. Povprečni RPM (Revolutions Per Minute – obrati pedal na minuto):
    Zmagovalec: Luka Abe, ki je dosegel 90 obratov na minuto, kar je bilo najbližje povprečni vrednosti (maksimalno 135, minimalno 27 obratov).
  4. Povprečna poraba kalorij:
    Zmagovalka: Elisa Topalovič s porabo 5 kcal. Skupno so tekmovalci porabili 308 kcal!

Sudoku izziv

Poleg kolesarskega izziva so obiskovalci lahko preizkusili tudi svoje logične spretnosti. Sudoku izziv je uspešno rešila Slavica Košir.

Izziv mladi novinar

Zeleni dan je bil tudi priložnost za mlade novinarje, da se preizkusijo v pisanju reportaž. Mladi novinarji so pridno zapisovali svoje vtise, med njimi je izstopala Amna Delić, ki je zapisala:

“V Domžalah na stojnicah mi je zelo všeč, ker je veliko različnih vsebin. Najbolj so me pritegnile stojnice policije, zdravstvenega doma, gasilcev in Domžalca. Zelo zanimiva mi je bila tudi postaja Centra za mlade, kjer smo lahko lovili ribe z ribiškimi palicami. Upam, da si bom zapomnila vse dobre in zanimive stvari ter da bom spet izžrebana in prejela nagrado.”

Čestitke vsem nagrajencem za njihove dosežke in trud!

Se že veselimo prihodnjih dogodkov, kjer bomo spet skupaj ustvarjali prijetno vzdušje.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Sorodni prispevek:

Domžalski Zeleni dan v znamenju veselja otrok in starejših

Tagi