Psa na veliko potrebo peljal pred otroško igrišče, nato pa se skril pred ogorčeno občanko

O problematiki pasjih kakcev, ki jih je predvsem zaradi nevestnih lastnikov psov, polno vsepovsod, smo na našem portalu pisali že večkrat. Ob tem smo tudi omenili, da nekateri lastniki svoje štirinožne prijatelje peljejo na sprehod samo zaradi tega, da ta naredijo svojo potrebno, potem pa se vrnejo nazaj domov. Pri tem jih seveda ne zanima kje je njegov štirinožni prijatelj naredil kakec, samo da ga je in da ga ni doma. Enega izmed takšnih nazornih primerov, ko je lastnik svojega psa peljal samo čez cesto, v bližino otroškega igrišča, da je ta opravil tam veliko potrebo, predstavljamo v nadaljevanju.

Občanka nas je seznanila, da je včeraj med sprehodom s sinom opazila starejšega občana, ki je peljal svojega psa na veliko potrebo v neposredno bližino otroškega igrišča pri OŠ Domžale. Ko je pes s tem opravil, občan pasjega iztrebka ni pobral, ampak je skupaj s svojim štirinožnim prijateljem odšel čez cesto proti domu, ki je nasproti otroškega igrišča in kraja »zločina«, kjer je njegov pes pustil svoj polizdelek. Občanka je bila zaradi njegovega ravnanja, ni namreč kriv pes, kje pusti svoj iztrebek, temveč lastnik, je šla za njim in ga želela priklicati, s tem, da je dvakrat pozvonila na zvonec pri vhodu na dvorišče. Občan se po pričakovanjih ni odzval, zavetje pred ogorčeno občanko pa mu je dajala visoka ograja na dvorišču.

Občanko najbolj žalosti to, da bi moral biti omenjeni gospod, ki je v zrelih letih, vzor vsem ostalim. Dogajanje je namreč opazoval tudi njen sin. Prav tako vso stvar občanko ne bi toliko zmotilo, če se to ne bi pripetilo tik pred otroškim igrišče in da se v bližini, okrog dvajset metrov stran, nahaja koš za pasje iztrebke. Občanka nam je posredovala tudi fotografije s kraja »pasjega zločina« ter tudi nekaj drugih fotografij, kje živi lastnik in njega prizadevanja, da bi ga priklicala. Le-te zadnje hranimo v našem uredništvu, saj jih zaradi varstva osebnih podatkov ne smemo objaviti. Edino stvar kar lahko povemo, da je nevestni občan doma ob otroškem igrišču in da zelenica pred otroškim igriščem, ki je na srečo ograjeno, služi kot javno stranišče za njegovega psa.

Občanka nam je še povedala, da je dejanje naznanila tudi na Policijsko postajo Domžale, kjer je dobila odgovor, da se bodo oglasili, če bo pripravljena pričati, ker se potem vse skupaj nadaljuje na sodišču. Z velikim začudenjem nad sistemom, je občanka odklonila nadaljnji postopek, ker se ne misli »vlačiti« po sodiščih zaradi »dreka«.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: občanka

Tagi