Prvi KUL petek prinesel nekaj optimizma

Organizator kulinarične prireditve Kul petek Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik z veseljem ugotavlja, da so se ljudje držali striktnih navodil organizatorja ter priporočil NIJZ ter pristojnih institucij. Obiskovalci parka Evropa v starem mestnem jedru Kamnika so se vsak na svojem stolu na ustrezni razdalji pozibavali v prijetnih ritmih žive glasbe glasbene skupine Swingatan. Po izredno vročem dnevu so se lahko ohladili v zelenilu parka na svežem zraku, se odžejali s kamniškimi pivi ter preizkušali kulinarično ponudbo prvega KUL petka letošnjega poletja.

V petek, 10. julija smo ob prijetni večerji v zavetju parka Evropa lahko uživali ob živi glasbi in družbi glasbene skupine Swingatan, ki je akustični kvintet, sestavljen iz violine, dveh kitar, klavirske harmonike in kontrabasa, ki igra avtorsko glasbo, slogovno blizu swingu in bossa novi, ter gipsy jazz standarde po vzoru S. Grapellija in J. Reinharda, z dodatkom harmonike. Swingatan pa je poskrbel za presenečenje večera, saj je bila njihova posebna glasbena gostja Ani Frece, udeleženka tretje sezone priljubljenega šova Znan obraz ima svoj glas, ki tudi sicer nastopa skupaj s glasbeniki iz skupine Swingatan v svoji glasbeni skupini Hotel za srečo.

Za » kul« gostinsko ponudbo na prvem Kul petku so poskrbeli Mangotree s tajsko hrano, La Pinata z mehiškimi okusi, Mangoop s preizkušeno dobrini hamburgerji, Grajska terasa s svojo pestro grajsko ponudbo in specialnim grajskim radlerjem, Waffle to go z okusnimi in veselo pisanimi vaflji za najmlajše, »kul« kamniško pivo Barut pa je gasilo žejo po razgretem petkovem dnevu.

V kamniškem parku Evropa načrtujemo še nekaj KUL petkov s »kul« hrano, pijačo in glasbo vsak petek do konca julija in v avgustu (z izjemo 21. avgusta). Pod zvezdami se bomo ob petkovih večerih družili od 18.00 do 23.00. Tudi letos se bosta kar dva KUL petka prepletala s tradicionalnim glasbenim festivalom z razgledom Kamfestom. Vsak teden pa bo obiskovalce razvajala nekoliko drugačna gostinska ponudba ter druga zvrst glasbe.

Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik poudarja: »Organizatorji smo vložili precej truda in energije, da smo pri izvedbi naše tradicionalne prireditve pripravili in zagotovili vse potrebne varnostne in preventivne ukrepe ter tako dosledno upoštevali aktualna priporočila NIJZ, zato smo izredno veseli, da so obiskovalci prireditve upoštevali vsa naša navodila in priporočila. Tako so obiskovalci letošnjo prireditev spremljali na stolih, ki so bili ustrezno ločeni med seboj. Kot organizator prireditve smo poskrbeli za ustrezno število rediteljev, ki so obiskovalce parka usmerjali po prizorišču v skladu z navodili in priporočili NIJZ – tako pri vhodu in izhodu (ločeno) kot tudi v skladu z označeno smerjo gibanja. Na voljo je bilo seveda tudi dovolj razkužila za razkuževanje rok. Zagotovljene so bile ločene sanitarije z ustreznim razkuževanjem (v prostorih centra Štacjon na železniški postaji). Preračunana kapaciteta parka je v skladu z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ, od katerega smo kot organizator pridobili pozitivno mnenje za izvedbo današnjega KUL petka, do 200 ljudi naenkrat in vestni redarji ter dežurna ekipa Zavoda, so skrbeli, da je bilo tako ves večer.

Z olajšanjem ugotavljamo, da kršitev priporočil NIJZ ni bilo, kar je spodbuda organizatorju za naprej in se zato na tem mestu iskreno zahvaljujemo vsem odgovornim obiskovalcem prireditve, ker ste potrpežljivo počakali, da ste lahko vstopili v park ter spoštovali vsa navodila rediteljev in organizatorja. Veselimo se vas naslednji petek.
Za nadaljnje KUL petke prosimo, da spremljate naša socialna omrežja (FB profil Živim Kamnik), saj se bomo morali prilagajati morebitnim dodatnim priporočilom NIJZ in vladnim ukrepom.«

Se srečamo pod zvezdami na najbolj KUL petku tega poletja.

Avtorica: Nina Irt / ZTŠK Kamnik; Foto: Klemen Brumec / za ZTŠK Kamnik

Tagi