Prisluhnite Srcu in se pustite zapeljati …

… kot so to storili predstavniki medijev, ki jih je danes v Lukovici pri Domžalah gostil Razvojni center Srca Slovenije. Novinarji so sedli v časovni stroj, ki je tokrat prevzel obliko kmečkega voza, poklepetali z Jankom Kersnikom, ki bi prav danes praznoval svoj 166. rojstni dan, občudovali jaro gospodo, se prestrašili rokovnjačev in obiskali sedež slovenskih čebelarjev. Poleg tega so izvedeli tudi vse podrobnosti, ki se bodo v 5 občinah Srca Slovenije dogajale na Vikendu odprtih vrat, ki bo potekal med 7. in 9. septembrom 2018.

Razvojni center Srca Slovenije in občine Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v sodelovanju s kar 49 ponudniki obiskovalcem že 4. izdaje »vikend doživetij«, ki bodo letos še posebej (ne pa izključno!) namenjena družinam, obljubljajo kup zanimivih aktivnosti, privlačnih popustov in odličnih okusov! Med drugim se boste lahko preizkusili v ribolovu, jahanju, lončarstvu, sodelovali na igrah brez meja, maratonu aerobike in zumbe ali pri vodni telovadbi, spoznali pravila knajpanja, polstenja volne in oblikovanja lesa, obiskali čebelarje, pastirje in zeliščarje, okusili lokalne dobrote, kot so tuhinjska fila, rušovc, domače paštete, domače pivo, in si privoščili oglarsko, rudarsko ali pastirsko malico. Otroke čakajo brezplačen sladoled, delavnice slikanja na kamen, pletenja zapestnic in izdelave lutk, pa tudi pravljice v rudniku in vožnja z električnimi motorji.

Rokovnjači so ustavili in preusmerili voz. (Foto: Andraž Kopitar)

Željko Savić, predsednik LAS Srce Slovenije, je na današnji predstavitvi letošnjega Vikenda odprtih vrat povedal: “Z dogodki, kot so Vikendi odprtih vrat, lokalnim turističnim ponudnikom ne omogočamo samo to, da svojo kakovostno ponudbo, ki je plod znanja, izkušenj in tradicije, pokažejo čim večjemu številu obiskovalcev, ampak s tovrstnimi sodelovanji še bolj intenzivno razvijajo svoje dejavnosti in s tem bogatijo turistično ponudbo domačega kraja in širše. Razvojni center Srca Slovenije jim je pri tem v veliko podporo, saj skrbi za usklajeno komunikacijo in za krovno promoviranje turistične ponudbe širši javnosti.  Razvojni center in Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije ne samo v okviru Vikenda odprtih vrat, ampak tudi sicer izvajata številne aktivnosti, s katerimi promovirata bogato lokalno ponudbo območja Srca Slovenije. V 17. letih smo tako nanizali veliko uspešnih zgodb, v katerih se prepletajo podjetništvo, turizem in trajnostni razvoj okolja. Naša naloga je, da povezujemo ljudi, njihove pobude, izdelke, dogodke in projekte, ki se oblikujejo na območju Srca Slovenije.”

Predstavnike medijev je nagovoril tudi župan Občine Lukovica Matej Kotnik, svojo ponudbo in aktivnosti ob Vikendu odprtih vrat pa so jim predstavili tudi nekateri od ponudnikov. “Z nami so bili KUD Hiša keramike – Zakaj pa ne majolka in Zdravilni gaj Tunjice iz Kamnika, TIC Litija, Pustolovski par GEOSS in Galerija Centra za zunanjo ureditev iz Litije, Eko kmetija Vodnjov in Športno društvo Javor iz Šmartnega pri Litiji ter KUD Fran Maselj Podlimbarski in Gostilna in pizzeria Furman iz Lukovice, kjer smo naše druženje tudi sklenili”, so v izjavi za javnost še zapisali v Razvojnem centru Srce Slovenije.

Na trgu v Lukovici smo srečali jaro gospodo. (Foto: Andraž Kopitar)

Vikend odprtih vrat občin Srca Slovenije

Občine Srca Slovenije vas bo drugi septembrski vikend, od petka do nedelje, od 7. do 9 septembra 2018, v 5 občinah zapeljevale z raznoterimi prikazi, doživetji, ustvarjalnimi delavnicami in preizkušnjami. V Lukovici vas bodo poleg raznoterih prikazov, doživetji in delavnic, z ugodnostmi pričakovali lukoviški ponudniki. Mlade pa lahko pripeljete na vožnjo s trial motorji. Ne zamudite pa tudi čebelarskih ogledov in druženja s konji. V Moravčah bo Srce Slovenije utripalo v znamenju kmečkih dobrot. V Kamniku, srednjeveškem mestu v Srcu Slovenije, za vas odpirajo vrata poznavalci zdravja in oddiha na prostem, narave in kulture, kulinarike in pivovarstva, ustvarjalnosti in posebnih tradicij. Svežino pa boste lahko raziskovali v krajih od Velike Planine do Tuhinjske doline, od Kamniške Bistrice do Volčjega Potoka, kjer vas čakajo presenečenja in ugodnosti. V Litiji in v Šmartnem pri Litiji bodo obiskovalcem vrata odprle najbolj zanimive turistične točke, občini pa bosta utripali v znamenju posebnih prireditev.

Ponudniki Vikenda odprtih vrat iz petih občin. (Foto: Andraž Kopitar)

Več o Vikendu odprtih vrat, ki bo v 5 občinah Srca Slovenije potekal med 7. in 9. septembrom 2018, si lahko preberete v spodnjih povezavah. Dobrodošli v Srcu Slovenije!

Miha Ulčar; Foto: Andraž Kopitar

Komentarji uporabnikov
Tagi