Župnijski dan v Domžalah

V nedeljo, 5. junija 2016, se je na parkirišču pri učilnicah pod cerkvijo Marije Vnebovzete v Domžalah odvijal župnijski dan. Dogodek se je začel s skupnim kosilom in nato nadaljeval z bogatim kulturno-družabnim programom.

Ker se šolsko in veroučno leto počasi zaključuje in mnogi v mislih že odhajajo na počitnice, je župnijski dan dogodek, ki potrdi celo letno delo v župniji. V tem letu so se spletle nove vezi v župniji, obnovila in poglobila se je naša pripadnost oltarnemu občestvu, spletli so se pristni prijateljski odnosi med nami. Resnično in prav zato je bil ta veseli dan poln druženja, da smo vse to poglobili in utrdili na skupnem župnijskem slavju, t. i. župnijskem ali farnem dnevu. Sodelavci so pripravili poseben program za otroke, katerega del je bil tudi blagoslov koles, rolerjev, skirojev in vozičkov pred poletnimi počitnicami. Blagoslovil jih je domžalski župnik mag. Klemen Svetelj.

Požrtvovalni sodelavci in ljudje dobre volje so nabavili razne dobitke in nagrade, saj so pripravili srečelov in tombolo. Pripravili so tudi bogat kulturni in glasbeni program z različnimi gosti. Imeli so tudi »sladko stojnico«, kjer so lahko »kupili« sladke dobrote in jih odnesli domov. Pecivo so napekle gospodinje. Pred cerkvijo so se lahko preizkusili v hoji z hoduljami, vožnjo s skiroji po poligonu, pod cerkvijo pa so delali velike balone iz milnice, ki so bili prava atrakcija za mlade in malo manj mlade.

Bilo je veselo in družabno popoldne, ki se je ob bogatem kulturnem in družabnem programu, v katerem so sodelovali vsi, od otrok, mladine do odraslih, zavleklo do večernih ur, ko je bilo potrebno zaviti v cerkev, ki je vabila k večerni sveti maši.

Več foto utrinkov z župnijskega dneva si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi