Župnijski dan v Domžalah uspel več kot odlično

V nedeljo, 4. junija 2017, smo imeli v Domžalah Župnijski dan, ki je potekal na parkirišču pod cerkvijo Marije Vnebovzete v Domžalah. Dogodek se je pričel ob 12.30 s skupnim kosilom, popoldan pa so se predstavile različne skupine, ki delujejo v naši župniji. Del programa je bil tudi tombola in srečelov, dobitke pa so prispevali farani in sponzor Avto Šubelj. Zbran izkupiček bo namenjen za gradnjo trga med cerkvijo in župniščem.

Ob 12. 30 se je začel uvod v Župnijski dan z skupno molitvijo in kosilom, zatem pa so se na odru odvijale različne glasbene aktivnosti. Tako so nastopili učenci verouka od 1. do 6. razreda, skupina Sončni žarek, Špela Sever, mladina, skavti, Pevska skupina AMEN, župnijski zbor, zbor zakoncev, Luka Vasle, skupina Družinska katehezam, skupina Veseli Kristjani … Ob 14. uri je mag. Klemen Svetelj, domžalski župnik, blagoslovil kolesa, skiroje, otroške vozičke, rolerje … ter izrecno poudaril, da blagoslov ne pomeni, da sedaj lahko počneš na cesti neumnosti in te bo blagoslov reševal iz različnih situacij, temveč, da še bolj preudarno sedeš za krmilo kolesa. Med programom se je izvajal tudi srečelov, vsaka srečka pa je bila dobitna, imeli so tudi sladko stojnico … Skavti so v igro vključili mlade ter se igrali z njimi roverček, hojo s hoduljami, risanje s kredo, kviz "moja župnija" zatem pa je sledila tombola, katere glavni dobitek sta bili dve kolesi, ki ju je podaril glavni sponzor Avto Šubelj.

Domžalski Župnik mag. Klemen Svetelj se ob tej priliki zahvaljuje vsem donatorjem, ki jih ni bilo malo, gasilcem PGD Stob-Depala vas za mize in klopi ter vsem, ki ste kakor koli pripomogli, da je Župnijski dan odlično uspel. Bog povrni in hvala vsem. Zbran izkupiček bo namenjen za gradnjo trga med cerkvijo in župniščem.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi