Zgodba o uspehu: 20 let Smučarsko skakalnega kluba Mengeš

Ob občinskem prazniku je v sredo, 8. junija 2016, Občina Mengeš v sodelovanju s Smučarsko skakalnim klubom Mengeš in Društvom Dogodek Kamnik, v Športnem parku Mengeš priredila praznovanje 20. obletnice Smučarsko skakalnega kluba Mengeš in obenem še srečanje športnikov Slovenije 2016.

Praznovanje obletnice Smučarsko skakalnega kluba Mengeš, ki je iz svojih vrst dala kar nekaj odličnih reprezentantov Slovenije, v njihovih vrstah pa je kar nekaj nadobudnih mladih skakalk in skakalcev, kar smo se lahko prepričali na lastne oči, je v uvodu praznovanja počastila z igranjem Godba Mengeš ter številni udeleženci skupaj s povabljenimi skakalnimi gosti, s katerimi je voditeljica prireditve Anja Hlača Ferjančič spregovorila nekaj besed. Seveda pa se je vse skupaj vrtelo okrog smučarskih skokov in Smučarsko skakalnega kluba Mengeš.

V uvodu je vse prisotne pozdravil Matija Šarc, predsednik SSK Mengeš. V svojem govoru se je dotaknil začetkov SSK Mengeš, ki se je zač po njegovih besedah začelo dobesedno iz nič. Novoustanovljenem klubu so se kmalu pridružili nekateri skakalci iz okolice ter tudi domačini iz Mengša. »Na strminah pod Gobavico v Zalokah kjer so bile skakalnice že od 60-leta prejšnjega stoletja, ki jih je skonstruiral Stanko Bloudek, se je pred dvajsetimi leti začela zgodba na novo. Nastajal je nov smučarski skakalni center v Mengšu. Istočasno je bilo potrebno poskrbeti za skakalno opremo, kombije za prevoze skakalcev. Rezultati dela so se pokazali nemudoma. Tekmovalna vnema, vrhunski rezultati skakalcev so postali stalnice«, je med drugim povedal Šarc.

Po njegovih besedah je z nesebičnim delom številni akterjev pripeljalo do tega, da so v Mengšu ustvarili sodoben smučarsko skakalni center.

Župan Občine Mengeš Franc Jerič, je s ponosom pohvalil SSK Mengeš, ki je v dvajsetih letih naredilo res ogromno za skakalni šport in iz svoji vrst izstrelilo kar nekaj vrhunskih športnikov. Ker je poletni čas, je predsedniku kluba izročil posebno darilo v obliki košarice, v njej pa se je nahajala hrana. Po njegovih besedah je poletni čas tudi priložnost za skakalce, da si lahko privoščijo kaj več hrane, kot pa v zimskem tekmovalnem času. Matija Šarc pa je županu Francu Jeriču izročil priznanje za podporo Občine Mengeš pri njihovem delu.

Nekaj besed sta spregovorila tudi prvi predsednik SSK Mengeš Aleš Šuštar in trener Aleš Selak, ki deluje vsa leta v klubu. Sledil je še pogovor z gosti in sicer je voditeljica spregovorila nekaj besed z nekdanjima skakalnima legendama Rokom Benkovičem, ki prihaja iz vrst SSK Mengeš in Primožem Peterko, reprezentantom Jernejem Damjanom, reprezentantoma in članoma SKK Mengeš Anžetom Laniškom ter Matjažem Pungertarjem in kombinatorcem Leonom Šarcem. Sledila je še skupna fotografija z mladimi nadobudnimi skakalci, nato pa še nogometna tekma na bližnjem igrišču. 

Avtor: Miha Ulčar, foto: Miha Ulčar, video: Miro Pivar
Tagi