Že šestič so na domžalskem tržnem prostoru kuhali za nas
Že vse od aprila letos v občini Domžale vsako prvo soboto v mesecu organizirajo Kuhno na plac. To je veliki dogodek v stilu ulične kuhinje, ki dodatno poživi domžalski tržni prostor in obiskovalcem ponudi lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah.
Tako so Domžalčane in okoličane v soboto, 1. oktobra 2016, že šestič razvajali s hrano in pijačo, njihov vonj pa je veter nosil po celotnem parkirišču ter s tem še dodatno privabljal obiskovalce okoliških trgovin, da so prišli pogledat, kaj tako lepo diši.
Na odprtih stojnicah so tokrat kuhali lokalni ponudniki. Vsak od njih je imel na izbiro do tri različne jedi, zato je bila zagotovljena zelo pestra ponudba obrokov, med katerimi je prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu. Na račun so prišli tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, sladkosnedi kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi, kot tudi tisti, ki so si za domov kupili, razne čili omake, namaze ter izdelke za domačo peko.
Tokrat so svoje sladke, gurmanske in tekoče specialitete pripravljali: Gostilna Ribič iz Izole, Gostišče Juvan, Zlata Kaplja, Gostišče Kanja, Pizzeria Dante, Gostilna Janežič, Pivovarna Hopsbrew, Ivankini krofi, Tarangela, Hiša slaščic, Čokoladnica Plešec, Sladki Cekini, Rok´s arašidovo maslo, Presnica, Planet peke, Kavarna Flerin, Flyingsmoker, 7burger, Adam Ravbar, ki je v videu zastavil uganko, za katero bo prvi, ki ugane na vprašanje, dobil 2 litra piva v njihovi pivovarni na Rodici, Gostinstvo Štrk, Falafel Kamnik, Peterka-gostinska oprema, Mr. Smothie, Eniko-Idrijski žlikrofi, Fotrovi čiliji, Oljarna Rafael, Jože Kokalj-gozdni sadeži, Kmetija Štirn, Culle wooden products-lesni izdelki. Lonček kuhaj je poskrbel za najmlajše, saj so otroci pridno gnetli in valjali testo, Angleščina Helen Doron ter hiša na travniku pa sta poskrbela, da so se otroci lepo igrali in izdelovali izdelke iz različnih materialov. Vinoteka na dom je ponudila pestro izbiro različnih vin, Coffe car je spuščal paro s prijetno aromo različnih kav, hostese iz Javnega komunalnega podjetja Prodnik pa so ob zabojnikih poskrbele, da je vsak odpadek romal v zato določen zabojnik, kar je hvale vredno, da se občani zavedajo, da je ločevanje odpadkov res nuja in potreba. Primož Košak pa je poskrbel, da se je po tržnem prostoru slišala prijetna glasba.
Lepo vreme je napolnilo tržni prostor z gurmani in sladokusci in tako marsikatera družina ni kuhala kosila doma, ampak so prišli na tržni prostor, kjer so poleg hrane in pijače poklepetali a prijatelji in znanci, ki so tja prišli tja z istim namenom.