Zdravilne energije preplavile tržni prostor v Domžalah

V soboto, 30. maja 2015, je v okviru dogodkov Dobrodošli v Domžalah na prireditvenem prostoru pri tržnici potekala Zdrava sobota, na kateri so se predstavili številni ponudniki iz bližnje in daljne okolice, ki na tak ali drugačen način skrbijo za naše zdravje in počutje.

Primož Hieng iz Zavoda za založniško dejavnost Harlekin No. 1 z Brezovice pri Ljubljani, je predstavil svoji dve novi knjigi. To sta bogato obdarjeni z slikami in tekstom knjigi Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije, ki je izšel lani jeseni in je bil kmalu razprodan, zdaj pa so na voljo dodatni izvodi knjige ter Vodnik po zdravilnih energijah 2. del, ki je izšel pred kratkim. Gre za več kot 350 zgodb na 650 straneh, opremljenih s tisoč barvnimi fotografijami o energijskih točkah, vodnih izvirih, solinah ter zdraviliščih, termah in toplicah.

Terme Snovik je na stojnici zastopala animatorka in promotorka Lili Milankovič, ki nam je predstavila poletno ponudbo, saj se vse bolj bliža kopalna sezona, pri njih in v njihovih apartmajih pa lahko preživite tudi letošnje počitnice. Poleg tega vas bodo seznanili z dodatno ponudbo in s številnimi prireditvami, ki jih pripravljajo v tem koncu Tuhinjske doline. Seveda niso pozabili na kulinariko, izlete …
Dora Pal in Barbara Gorjanc sta predstavile delovanje Manas, društvo za vzpodbujanje celovitega življenja, iz Malega Lipoglava ter predstavili njihov energijski park, zdravilne stroje in piramide. Na stojnici sta nudili tudi izdelke, ki jih njihovi člani naredijo na delavnicah s svojimi spretnimi rokami.
V Osredkah pri Dolskem v Občini Dol pri Ljubljani je Vrt zdravilnih rastlin, ki ga vodi in ureja Sabina Grošelj, ki je po izobrazbi profesorica. Na stojnici nam je povedala in predstavila, kaj vse se dogaja na njenem lepo urejenem in negovanem vrtu, kakšna je njena ponudba izdelkov iz zelišč, kot so tinkture in čaji, poleg tega pa tudi ponudbo delavnic in predavanj.

Športno društvo KinVitalki ima prostore v Domžalah. Jure Gubanc nam je predstavil delovanje društva, ki se trudi za vsesplošno zdravje, promocijo gibanja ter opremljanja ljudi z veščinami za aktivno življenje KinVital misija. Na stojnici smo lahko videli različne rekvizite, s katerimi si lahko pomagamo do zdravja, ki pride po rehabilitaciji.

Alternativa-zdravje, Dominik Vake, s.p. iz Radomelj nam je predstavil Center masaž in alternativnih zdravilskih tehnik. To so terapevtske, protistresne in športne masaže, TUI-NA kitajska masaža, klasična tajska masaža, akupresura, poleg tega še ročna limfna drenaža, redne tedenske vadbe, kot so joga, tai chi, Qi gong in Wudang kung fu ter tečaji zdravilne meditacije v več stopnjah in tečaji različnih masažnih tehnik.

Intervjuje pri stojnicah vsakega društva je spretno vodil Primož Hieng, za ozvočenje pa je kot vedno poskrbel Primož Košak. Lepa sobota je privabila kar nekaj obiskovalcev na tržni prostor, kjer je dišalo tudi po morskih specialitetah, ki sta jih na mize nosila Edi in Adrijana, pripravljal pa jih je nepogrešljivi Vili, dišalo pa je tudi po kavi in pijačah, ki jih je nudila gostilnica Florjan.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi