Zadnji junijski, a prvi KUL petek bo v znamenju pivovarskega festivala KAMnaPIR

Ljubitelji piva, vabljeni na okušanje Kamn'škega piva

V petek, 28. junija, od 16.00 do 23.00, vas vabimo na prvi KUL petek, ki bo potekal na Glavnem trgu v Kamniku in bo v znamenju tradicionalnega pivovarskega festivala KAMnaPIR. Pivovarji Maister Brewery, Barut Brewing and Blending, Pivovarna MALI GRAD, Thirsty River Brewing, Domača pivovarna pod Menino, Pivovarna Naboj in Beershop Pr’ Debeluh’ – Fatboy Beer Store bodo poskrbeli za pestro ponudbo kraft piva. Za lačne bodo z okusno hrano poskrbeli Gostilnica in kavarnica Pri Podkvi, 7 Burger Kamnik in MANGOOP Burgers.

Na preteklih dveh pivovarskih festivalih so organizatorji dogodka obiskovalcem zagotovili uporabo povratnih kozarcev za večkratno uporabo, kar so obiskovalci zelo dobro sprejeli. Zato bodo tudi letos ohranili ta trajnostni koncept, saj se lahko na takšen način zmanjša količino odpadkov na prireditvi, kar je pomemben korak k ohranjanju okolja in trajnostnemu ravnanju.

Tudi letos bo za “kul” glasbo poskrbel Gregor Torkar – DJ Šujo, ki ga lahko najdete na Šutni, najlepši ulici Kamnika, v nostalgični ploščarni Črna pizza. Prav tako vam bo ponudil najboljša kamniška piva v novi trgovini Pr’ Debeluh (Fatboy Beer Store), ki je svoja vrata odprla junija lani. To je prva trgovina v Sloveniji, kjer lahko na enem mestu kupite piva izključno slovenskih kraft pivovarn.

Kam na pir? V Kamn’k.

Kakšen pir? Kamn’šk’ pir.

Kamniški KUL petki v zelenem srcu Kamnika

5. julij

Tokrat bo prvi KUL petek potekal na Glavnem trgu v centru Kamnika, naslednji petek, 5. julija, pa se priljubljena prireditev v glasbeni spremljavi skupin Smetnjaki in Majmunska posla tradicionalno seli nazaj v park Evropa pri železniški postaji Kamnik – mesto, kar je odlična priložnost, da se iz Ljubljane in krajev, ki jih povezuje železnica, odpravite kar z vlakom, saj iz vlaka skoraj dobesedno vstopite kar na prireditveni prostor. Za slastne zalogajčke in osvežilne pijače bodo poskrbeli Barut Brewing and Blending, Domača pivovarna pod Menino, Falafel okusi Orienta, Cubus Image – Zala Pia Ivanko, Klemen Lampič s svojimi zalogajčki. Tokrat bo na KUL peku tudi priljubljeni Sladki kot z Velik planine.

12.  julij

KUL petek bo v petek, 12.  julija v park Evropa znova prinesel KUL razpoloženje za vse generacije. Za glasbeno spremljavo bo v prijetnem poletnem večeru z nami glasbena zasedba Ar’n’Bi. Da ne boste lačni in žejni bodo poskrbeli Barut Brewing and Blending, Domača pivovarna pod Menino, Cubus Image – Zala Pia Ivanko, za afriške zalogajčke bo poskrbela ekipa Baob, za sladke zalogajčke bodo poskrbeli Waffle to go in Sladki kot.

9. in 16. avgust

Posebnost dveh avgustovskih KUL petkov, 9. avgusta z nastopom Ane Pupedan in 16. avgusta z nastopom glasbene skupine Mat na kvadrat, pa bo preplet dveh močnih in odmevnih tradicionalnih kamniških prireditev – KUL petkov in poletnega festivala KAMFEST.

Kulinarična prireditev v Kamniku Kul petek vas ob koncertih z živo glasbo tudi to poletje vabi na sveži zrak, okusne zalogajčke hrane ter lokalna piva in ostale dobrote.

Vabimo vas, da Kamnik obiščete z vlakom, saj iz vlaka dobesedno stopite na prizorišče festivala. Bodite trajnostni – bodite KUL!

Ostanite KUL!

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Avtor: Saša Obersnu; Foto: Zavod za turizem in šport Kamnik

Tagi