Vseslovensko srečanje skupin Šole zdravja “Telovadimo v Domžalah”

Danes so Domžale v znamenju oranžne barve, saj poteka vseslovensko srečanje skupin Šole zdravja "Telovadimo v Domžalah." Poleg skupin Šole zdravja iz Domžal in okolice, so se tega srečanja udeležile tudi skupine iz drugih predelov Slovenije. Skupaj je na srečanje prišlo več kot tristo članic in članov, ki se vsako jutro udeležujejo jutranje telovadbe "1000 gibov" v različnih skupinah širom po Sloveniji.

Najprej so imeli zjutraj zbor pred restavracijo Park v Domžalah, kjer so se nato ob 9. uri, po skupinah (vsaka skupina je imela na čelu napis kraja iz katerega prihaja) podali proti domžalskemu stadionu, kjer so se po celotnem nogometnem igrišču razporedili v obliki rože.

Dogodka se je udeležili tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, ki je pozdravil vse udeležence srečanja. Prav tako sta jih nagovorila predsednica Društva šola Zdravja Zdenka Katkič in predsenik KS Slavka Šlandra dr. Franc Habe.

Nato pa se je pričela skupna telovadba pod razlago dr. med Nikolay Grishina (idejni vodja in ustanovitelj društva), ki je trajala dobre pol ure, v kateri so si udeleženci lahko razgibali. Po skupinski telovadbi pa so imeli udeleženci na voljo različne aktivnosti. Večina se je odpravila na 10-kilometrski pohod ob Kamniški Bistrici do Radomelj. Tako so imeli priložnost ogleda lokacij treh domžalskih vadbenih skupin, kjer so goste dočakali z dobrodošlico. Drugi pa so si ogledali Slamnikarski muzej, Menačenkovo domačijo in Medgeneracijski center Bistrico ter se sprehodili po Domžalah.

Popoldanski čas pa je namenje druženju z glasbo, plesom, družabnimi igrami in drugimi spremljajočimi dejavnostmi. Skratka zapolnjen dan, ki ga bodo udeleženci vseslovenskega srečanja v Domžalah preživeli v rekreaciji, spoznavanju naše kulturne dediščine in v druženju. Seveda s smehom in dobro voljo, saj sta to stalna spremljevalca udeležencev jutranje telovadbe.

Več fotografij pa si lahko pogledate TUKAJ.

Prireditev so omogočili: Občina Domžale, Hranilnica LON, Kompas, 4EVERLIFENET, Terme Dobrna in VERDURE, brezglutena.si.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi