Veseli december v Radomljah

Včeraj zvečer je v centru Radomelj potekal veseli december, kjer so z Božično-novoletnim sejmom, ki je letos potekal drugič, pripravili v kraju posebno predpraznično vzdušje. Prireditev je potekala v organizaciji Turističnega društva Radomlje, Kulturnega društva Mlin Radomlje in Krajevne skupnosti Radomlje.

Če so imeli lani postavljene štiri stojnice, jih je bilo letos že enajst. Namen sejma je prikaz lokalnih izdelovalcev, obrtnikov in umetnikov iz okolice, ki se na stojnicah pokažejo, obenem pa je bilo možno njihove izdelke tudi kupiti. Nikakor pa ni namen sejma komercialna prodaja kiča in cenenih izdelkov.

Tako je bila na svetljenih stojnicah pestra praznična ponudba izdelkov domače in umetne obrti lokalnih ponudnikov iz lesa, gline, voska, vitražnega stekla, volne, izdelkov s pridihom preteklosti, ponudba novitet in knjig, novoletnih okraskov in voščilnic otrok iz vrtca Kekec, izdelkov dopolnilne dejavnosti kmetij, itd. Seveda pa ni manjkalo kulinaričnih dobrot, kuhanega vina, topega čaja, in še česa.

V programu so s svojim nastopom sodelovali tudi otroci iz bližnjega vrtca Kekec in Ženski pevski zbor DROUZ iz Radomelj.

Veseli december bo Radomljah potekal tudi danes, ko je svoj prihod napovedal tudi Božiček s spremstvom.

Avtor: Janez Ravnikar
Tagi