V Združenju borcev za vrednote NOB občine Domžale razvili nov prapor

V ponedeljek, 31. marca 2014, je potekala Skupščina Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja občine Domžale, ki so se je udeležili delegati Krajevnih odborov Združenja borcev. Pred samo Skupščino je potekala še slovesnost na kateri so razvili nov prapor občinskega odbora. Kot gost se je slovesnosti in Skupščine udeležil tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar.

Na slovesnosti ob razvitju novega prapora občinskega združenja, ki jo je vodila Vera Vojska, so sodelovali tudi praporščaki Krajevnih odborov Združenja borcev ter kvartet Grm.

V svojem govoru je predsednica Združenja borcev za vrednote NOB občine Domžale, Marija Majhenič med drugim povedala, da so v združenju lahko ponosni za dosežene rezultate pri ohranjanju in širjenju vrednot narodnoosvobodilnega boja slovenskega naroda ter uspešnega delovanja njihove organizacije. Njihova aktivnost zagotavlja, da pridobitve domoljubnega boja v letih 1941-45 ne bodo izginile, ampak se krepijo kljub vsem prizadevanjem nekaterih krogov, da bi jih razvrednotili in umazali.

Na spominskih proslavah so med udeleženci vedno prisotni tudi praporščaki s prapori po spominu, ki ga je treba negovati, rahljati in vanj vedno znova sejati, da bo izročilo slovenski jezik kulturna dediščina in etični čut v ponos, samozavest in krepitev obrambe do nasilja in nestrpnosti.

Na koncu je Majheničova še povedala, da so ponosni na nov prapor, za kar se iskreno zahvaljujejo donatorju Občini Domžale in županu Toniju Dragarju. Nato sta skupaj z županom razvila nov prapor in ga izročila praporščaku občinskega odbora, Stanetu Nahtigalu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi