V občini Kamnik podelili priznanja za športne dosežke in delo v športu v letu 2013

V ponedeljek, 24. februarja 2014, je v Domu kulture Kamnik potekala slavnostna podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2013 in priznanja za delo v športu v občini Kamnik. Priznanja najboljšim športnikom in športnim delavcem za leto 2013, ki so člani klubov in društev iz občine Kamnik ali pa občani občine, ki so člani drugih klubov ter najboljši športnici, najboljšemu športniku in najboljši ekipi leta 2013, so podelili župan Marjan Šarec, direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar in podpredsednik Športne zveze občine Kamnik Dušan Papež.

Direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar je na podelitvi poudarila, da je Kamnik poznan po izjemnih vrhunskih športnikih, ki vsako leto znova dokazujejo, da imajo neverjeten potencial, kar vsekakor pripomore ne samo k promociji športa temveč tudi k sami promociji Kamnika, saj mediji vse pogosteje pišejo o izjemnih uspehih Kamničanov.

Za uspešno sezono je športnicam in športnikom čestital župan Marjan Šarec, ki je v svojem govoru poudaril pomen podpore lokalne skupnosti športnim dejavnostim. Med drugim je povedal, da je bilo do sedaj v občini Kamnik premalo pozornosti posvečeno športni infrastrukturi in da je sedaj čas, da se spremeni tudi to. Tako so v letošnjem proračunu za šport namenili 1.300.000 evrov, kar vsekakor ni zanemarljivo v teh težkih časih.

»Uredili bomo tekaško stezo, v naših mislih je tudi športna dvorana, poskušamo pridobiti sredstva s fundacije za šport. Športna infrastruktura je temeljni pogoj za vsakega športnika, da lahko trenira, da se lahko uresničuje in tudi daje rezultate. Drage športnice, dragi športniki, iskreno se vam zahvaljujem za uspehe, za vaše trdo delo, da nas tako uspešno predstavljate tudi izven meja občine Kamnik. Ne izgubite poguma, mi pa se bomo potrudili, da vas bomo podprli tudi takrat, ko ne bo šlo vse po načrtih. Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj«, je še povedal Šarec.

Obrazložitve vseh 46 dobitnikov priznanj, ki so jih ob plesnih točkah članic Plesne šole Šin Šin, zabavnih animacijah Saša Rajakovića in Vita Koširja iz Dejmo stisnt teatra ter ob bučnem aplavzu pospremili tudi obiskovalci prireditve, si lahko preberete TUKAJ, iz rok župana Marjana Šarca pa so posebne nagrade prejeli:

  • bronasto priznanje Občine Kamnik Jožica Hribar (predlagatelj Plavalni Klub Kamnik)

Jožica Hribar že od leta 1994 opravlja dela in naloge blagajnika v Plavalnem klubu Kamnik. S prostovoljnim delom v klubu je začela tako kot večina, otrok se začne ukvarjati s športom, starši pa poprimejo za delo v klubu. Kljub temu, da je minilo že več kot 15 let odkar je hči Renata zaključila plavalno kariero, Joži ostaja zvesta Plavalnemu klubu Kamnik. Prav tako brez nje ni Plavalnega mitinga Veronika, saj kot vodja pisarne poskrbi, da vse poteka brez problemov.

Bronasto priznanje Občine Kamnik je prejela Jožica Hribar.

  • naj športnica Občine Kamnik za leto 2013 Eva Mori (predlagatelj Calcit Volleyball)

Eva Mori je bila članica slovenske kadetske reprezentance, ki je lani na kadetskem EP v Srbiji in Črni gori osvojila peto mesto in se kot prva ženska ekipa v zgodovini slovenske odbojke uvrstila na svetovno prvenstvo. Na Evropskem prvenstvu je bila Eva na koncu izbrana za najboljšo podajalko turnirja. Na Svetovnem prvenstvu na Tajskem so bile slovenske kadetinje trinajste, toda le dva tedna pred tem so na Evropskih olimpijskih igrah mladih v Utrechtu osvojile prvo mesto in to v konkurenci najboljših evropskih reprezentanc. Eva je bila decembra tudi v članski ekipi Calcit Volleyballa, ki je ubranila slovenski pokalni naslov, v lanskem državnem prvenstvu pa je bila tudi v ekipi, ki je tekmovanje končala na drugem mestu. Eva uspešno igra tudi za Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra. V Finalu dvoranske odbojke so lani zasedle tretje mesto, v odbojki na mivki pa so osvojile drugo mesto.

Naj športnica Občine Kamnik za leto 2013 Eva Mori.

  • naj športnik Občine Kamnik za leto 2013 Luka Mezgec (predlagatelj Aleksander Uršič)

Luka Mezgec je začel kolesariti, ko je kupil drago kolo in so se prijatelji šalili, da ga ne bo nikoli vozil. V želji po dokazovanju je veliko treniral. Na svoji prvi MTB dirki je prišel v cilj tretji in takoj je postal član državne reprezentance. Najpomembnejši trenutek v karieri se je zgodil leta 2010, ko je prestopil med cestne kolesarje. Lani je postal član UCI ProteamaArgos – Shimano in že v prvi sezoni nanizal nekaj odličnih rezultatov (1. in 2. mesto na etapah TourofBeijing, 2. mesto na dirka Halle-Ingooigem, 3 krat je dosegel 3. mesto na etapah Giro d´Italia).

Naj športnik Občine Kamnik za leto 2013 Luka Mezgec (Zaradi  odsotnosti je nagrado prevzela njegova soproga).

  • naj ekipa Občine Kamnik za leto 2013 članska ženska ekipa Calcit Volleyball (predlagatelj Calcit Volleyball)

Članice Calcit Volleyballa so tudi lani nadaljevale z odličnimi predstavami v državnem prvenstvu in v pokalnem tekmovanju. Še zlasti v pokalnem tekmovanju, saj je letošnja pomlajena zasedba v Hočah v finalu premagala Novo KBM Branik in se še drugič zapored veselila slovenske pokalne lovorike. V minulem državnem prvenstvu so žal šele po hudem boju, z izidom 2:3 v zmagah, morale priznati premoč odbojkaricam iz Maribora, vendar so že peto leto zapored v samem vrhu slovenske ženske odbojke.

Naj ekipa Občine Kamnik za leto 2013 članska ženska ekipa Calcit Volleyball.

Calcitovke so se izkazale tudi na mednarodni sceni, saj so se lani prvič uvrstile na zaključni turnir srednjeevropske lige, kjer so na koncu osvojile tretje mesto, v pokalu Challenge pa so po lanski uvrstitvi v osmino finala letos naredila še korak naprej ter prišle do četrtfinala tega tekmovanja. Za letošnjo ekipo pod vodstvom Gašperja Ribiča nastopajo: Petra Vrhovnik, Sara Valenčič, Lana Ščuka, Nika Mori, Eva Mori, Mojca Božič, Anja Kavčič, Lucy Charuk, Tamara Borko, Tjaša Turnšek, Ana Katarina Hribar in Meta Jerala.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi