V novem Domu krajanov Dob dobili prostore gasilci in vrtec Pikapolonica

Ob zaključku praznovanja 125-letnice je gasilce PGD Dob čakala še posebna slovesnost. Slavnostno odprtje novega Doma krajanov Dob, kjer so po novem svoje prostore dobili gasilci in enota Pikapolonica, Vrtca Urša.

Komaj dobro so se dobski gasilci spočili od gasilskega tekmovanja in gasilske veselice, jih je že čakala nova prireditev in sicer slovesno odprtje doma krajanov Dob, kjer so svoje prostore dobili tudi gasilci.

Ker gre za velik projekt, na katerega so mnogi čakali in upali že dolga leta, je bilo temu primerna tudi udeležba. Dogodka se je udeležil celoten občinski vrh na čelu z županom Tonijem Dragarjem in podžupanjama mag. Renato Kosec in mag. Jano Miklavčič. Prišli so tudi gostje iz pobratene Koprivnice, ki že zagotovo sedaj berejo naš prispevek. Kulturni program je popestrila naša vsestranska Godba Domžale in učiteljice Vrtca Urše.

Enota Pikapolonica
Enota Pikapolonica sodi v organizacijsko strukturo Vrtca Urša.

Oddelki in kapaciteta: Vrtec ima 3 oddelke – dva oddelka I. starostnega obdobja (otroci do 3 let=maksimalno 14 otrok v oddelku x2 = 28 ) ter en oddelek II.starostnega obdobja (otroci od 3 do 6 leta … maksimalno 24 otrok v odd.) oziroma skupno 52 otrok.

Prostori: Enota Pikapolonica, Dob ima v skladu s prostorskimi normativi ustrezne prostorske pogoje za delovanje. Poleg igralnic, zunanje terase ima enota vrtca tudi pomožne prostore (razdelilna kuhinja, kotlovnica, sanitarije…) ter bo uporabljala večnamensko dvorano za dejavnost predšolske vzgoje, ki bo v upravljanju Vrtca Urša.

Z enoto Pikapolonica bo glede na znane podatke občina zadostila povpraševanju po prostih mestih v vrtcih.

V vrtce v občini Domžale je bilo na dan 1. januarja 2015, vključenih 1.841 otrok, od tega 1724 v dva javna in dva zasebna vrtca (eden od teh ima še koncesijo), so dejali na Občini Domžale.

Javna vrtca bosta imela s 1. septembrom 2015, odprtih 88,5 oddelkov, od tega Vrtec Urša 40 oddelkov na 6 lokacijah (vključno Dob).

Več fotoutrinkov iz prireditve si lahko ogledate TUKAJ.
 

Avtor: Miha Ulčar: Foto, video: Miro Pivar
Tagi