V Mengšu so uspešno sklenili letošnji Mihaelov sejem

Organizatorji prireditev na prostem so imeli minuli konec tedna kar srečo z vremenom. Tako je bilo tudi v Mengšu, kjer so pripravili že 22. Mihaelov sejem. Začeli so ga v petek, ko je bila zvečer na sporedu nora petkova dobrodelna zabava z Modrijani, Tanjo Žagar, Kvartopirci in DJ-jem Neyjem.

Sobota je minila bolj v sejemskem vzdušju, saj so na stojnicah ponujali najrazličnejše izdelke, od hrane do tekstila in od pletenih izdelkov do miniaturnih vozov. Na svoj račun so prišli tudi najmlajši, za katere so pripravili Pikino otroško olimpijado. Veliko je bilo glasbe; nastopili so učenci diatonične harmonike, Godalni orkester Glasbene šole Mengeš, Klub harmonikarjev Stopar, nato pa so s fanfarami ter dvigom sejemske in občinske zastave slavnostno odprli letošnji Mihaelov sejem, vse to pa ob spremljavi zvokov Mengeške godbe.

Popoldne so zapolnili člani sekcije harmonikarjev KD Mihaelov sejem, za njimi ansambel Veseli svatje, DJ Ney in zvečer Pop Design.

Nedelja se je začela s sveto mašo pod šotorom, za tem pa so se predstavili člani turističnega in kulturnega društva Cekar iz Fokovcev. Po nastopu skupine Bac je sledila še predstava otroških folklornih skupin, v zgodnjem popoldnevu pa se je skozi športni park razvila povorka folklornih skupin, ki so za tem nastopile na festivalu. Popoldne so pripravili še nastop Mengeške godbe, ansambel Kerlci in skupina Sejmarji pa so sklenili letošnji Mihaelov sejem z glasbo in plesom za najbolj vztrajne.

Posebno pozornost so v soboto in nedeljo namenili otrokom, ki so bili tokrat precej zaposleni z najrazličnejšimi delavnicami, Pikino olimpijado, igranjem na afriške bobne, tekmovanjem v letenju zmajev, slikarsko delavnico in še bi lahko naštevali. Manjkala ni niti zabava za otroke z ribičem Pepetom in Pikinim otroškim rajanjem.

Tudi tokrat so se na Mihaelovem sejmu predstavili člani Likovnega društva Mengeš z galerijo na prostem, z barvami in čopiči pa so ustvarjali tudi najmlajši.

Nasploh se zdi, da so organizatorji po vseh teh letih pripravili všečen Mihaelov sejem, z družinskim in kar prazničnim vzdušjem, le na trenutke je bilo dogajanje prehrupno in za mnoga ušesa celo moteče. Glasbo, v živo in s plošč, je bilo slišati na vsakem koraku, od zabaviščnega parka do prireditvenega prostora. 

Avtor: Primož Hieng; Foto: Primož Hieng
Tagi