V Krtini slovesno odprli mavrični svet

Prvega septembra je otroke, ki obiskujejo podružnično šolo v Krtini, pričakal nov prizidek k obstoječi šoli, isti dan pa se jim je v novozgrajenem vrtcu pridružilo še 87 malčkov. Občina Domžale je namreč konec poletja zaključila eno izmed večjih investicij v Krtini, kjer so na novo zgradili vrtec in prizidek k obstoječi šoli. Slovesno odprtje novozgrajenih objektov je potekalo v torek, 23. septembra 2014.

Na novozgrajenem šolskem igrišču med enoto vrtca Mavrica in Podružnično šolo v Krtini je v torek, 23. septembra 2014, potekalo slovesno odprtje enote Mavrica Vrtca Urša in prizidka k Podružnični šoli v Krtini. V uvodu je ravnateljica OŠ Dob, Barbka Drobnič vse prisotne lepo pozdravila, nato pa v nagovoru predstavila zgodovino Podružnične šole Krtina in leta, ki so zaznamovala šolo. Šola, ki šteje že 106 let, je v letu 2011 postala bogatejša za prenovljeno podstrešje, s čimer je šola pridobila dodatno učilnico, v letošnjem letu pa še za nov prizidek.

Ravnateljica Vrtca Urša, Martina Pančur se je zahvalila Občini Domžale za novo pridobitev, zaposlenim Vrtca Urša, krajanom, otrokom in staršem za vso pomoč. "Danes je poseben, mavrični dan, saj smo bogatejši za novo enoto in veseli nas, da so jo otroci že sprejeli za svojo".

Župan Občine Domžale, Toni Dragar se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki so omogočili, da se je investicija lahko izvedla ter dodal: »Danes je pomemben dan tako za Občino kot za vse starše in njihove otroke, ki obiskujejo enoto Mavrica in Podružnično šolo Krtina. Vesel sem, da smo investicijo zaključili v dogovorjenem roku in da smo znova dokazali, da lahko s smotrnim načrtovanjem sredstev tudi v teh, gospodarsko neugodnih časih, zaključimo tako velik projekt«. Prav tako je župan še povedal, da se je z odprtjem vrtca v Krtini v občini odpravlja problem javnega varstva.

Predsednik sveta Krajevne skupnosti Krtina, Janez Avsec se je pridružil zahvalam ter vse obiskovalce povabil še na praznovanje Krajevnega praznika, kjer so se predstavila krajevna društva.

S simboličnim prerezom traku so župan, Toni Dragar, ravnateljica OŠ Dob, Barbka Drobnič in ravnateljica Vrtca Urša, Martina Pančur tudi uradno odprli novi pridobitvi. Za kulturni program so poskrbeli otroci in zaposleni Vrtca Urša in Podružnične šole Krtina.

Novozgrajeni vrtec Mavrica in prizidek k Podružnični šoli Krtina
Investicija v novozgrajena objekta na Krtini je bila vredna 2.793.761,30 EUR in obsega dva novozgrajena objekta, ki sta med seboj povezana s podzemnim hodnikom. Med objektoma pa se nahaja asfaltirano igrišče. V prvem objektu, ki je s hodnikom povezan z obstoječo šolo, sta v prvem nadstropju dve učilnici, kabineta, zbornica in sanitarije. V pritličju pa razdelilna kuhinja, jedilnica in večnamenski prostor.

Drugi objekt je namenjen predšolski vzgoji in so ga poimenovali vrtec Mavrica. V pritličju se nahajajo trije oddelki, namenjeni otrokom prve starostne skupine s pripadajočimi prostori (večnamenski prostor, kabineti, sanitarije). V prvem nadstropju pa se nahajajo trije oddelki za kombinirano ali drugo starostno skupino s spremljevalnimi prostori. Prav tako so v objektu zgradili tudi balkone, ki jih bodo lahko uporabili za različne aktivnosti.

Dela so se začela septembra 2013 in zaključila konec meseca julija 2014. Sledila je montaža opreme in pridobitev uporabnega dovoljenja. Dela je izvedlo podjetje Razvojni zavod d.d. Trzin. Poleg gradnje vrtca so zaradi učinkovite izrabe energije energetsko sanirali tudi stavbni ovoj na podružnični šoli Krtina. Za potrebe novih objektov so zgradili nov elektro priključek iz TP Krtina do objekta. Istočasno je zgrajen NN elektro vod in javna razsvetljava. Cesta je po posegu obnovljena v celoti. Izvajalec del je podjetje KPL, d.d. vrednost del je 106.000 EUR.

Kako izgledata objekta bolj podrobno od znotraj in zunaj si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi