V Konjeniškem centru na Brdu pri Ihanu so opravili Božičkov skok in blagoslov konj

Na posestvu Ščap na Brdu pri Ihanu je pred kratkim zrasel ogromen kompleks, v okviru katerega se nahaja čudovit konjeniški center. Gre za enega najbolj modernih konjeniških centrov v Sloveniji in v tem delu Evrope, tako iz vidika arhitekture in kot umestitve v prostor in stika s krajino. Na Štefanovo, zavetnika konj, je tudi tam potekal blagoslov konj in prvi Božičkov skok.

Na dan svetega Štefana, zavetnika konj, je v Konjeniškem centru na Brdu pri Ihanu potekal blagoslov konj. Prireditev, ki jo je vodil lastnik konjeniškega centra Lojze Ščap, se je začela v notranji jahalnici, kjer so spretnosti prikazale jahalke s svojimi konji. Na dogodek pa so bili vabljeni vsi zaposleni, lastniki ter ljubitelji konj.

Ni jih bilo malo, ki so se na Štefana dan vzeli čas in se podali v prelep konjeniški center, ki je zrasel na Brdu pri Ihanu. Vsi, ki so se tam zbrali so imeli kaj videti. Odlične predstave s konji so navdušile vse zbrane. Po koncu predstave je konje blagoslovil ihanski župnik dr.  Andrej Marko Poznič, nato pa so se obiskovalci okrepčali z golažem in domačimi pizzami, ki so jih spekli v pravi krušni peči.

Več foto utrinkov z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi