V Kamniku gostili regijsko proslavo ob dnevu Civilne zaščite

V torek 5. marca 2024 popoldan, so bila v dvorani Doma kulture Kamnik podeljena priznanja Civilne zaščite ljubljanske regije.

Regijsko proslavo ob nedavnem 1. marcu – dnevu Civilne zaščite je gostila Občina Kamnik.

Poleg župana Mateja Slaparja pa se je prireditve udeležila slavnostna govornica, direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in načrtovanje na Upravi RS za zaščito in reševanje Olga Andrejek, poveljnik Štaba civilne zaščite za ljubljansko regijo Matjaž Godec, vodja Izpostave URSZR Ljubljana Tomaž Iglič, direktor Policijske uprave Ljubljana Tomislav Omejec in načelnik Policijske postaje Kamnik Damir Jukan. Prisootni so bili tudi vsi župani in podžupani vključenih občin, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik Tomaž Zabavnik, predsednica Gasilske zveze Kamnik Simonka Oblak in vodja intervencije ob lanskoletnih poplavah, predsednik PGD Kamnik Jože Oblak.

Že tradicionalno je obeležitev dneva civilne zaščite tudi priložnost za podelitev priznanj najzaslužnejšim poklicnim in prostovoljnim reševalcem, pripadnikom Civilne zaščite in tudi ostalim strukturam služb zaščite, reševanja in pomoči – za vse napore in prizadevanja pri opravljanju nalog zaščite, reševanja in pomoči. Med prejemniki priznanj so bili tudi Kamničani, in sicer PGD Nevlje, Gašper Baloh, Jernej Lanišek, Dušan Mali in Matjaž Ravnikar.

Več informacij si lahko preberete na uradni strani Občine Kamnik.

Lara Peršl; Foto: arhiv Občine Kamnik

 

Tagi